Banaanileipä

Gluteeniton banaanileipä suklaalla

Mehukas ja makea banaanileipä sille joka rakastaa suklaata! Syö välipalaksi tai iltapäiväkahvin kanssa.

Ainesosat

  • 1,5 dl Gluteenittomia kauraryynejä
  • 1,5 dl Kaurajauhoja
  • 3 dl Mantelijauhoja
  • 2 tl Leivinjauhoja
  • 0,5 tl Suolaa
  • 3 kpl Kypsää banaania, n 3dl sosetta
  • 1 rlk Hunajaa
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 1 dl Kauramaitoa
  • 90 g Tummaa suklaata
  • 1 kpl Kypsä banaani koristeluun
Annoslaskuri: 1 Leipä

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen
  • Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhoon.
  • Soseuta banaani ja lisää jauhosekoitukseen yhdessä kananmunan ja maidon kanssa.
  • Pienennä suklaa ja lisää taikinaan.
  • Sekoita hyvin, taikinan kuuluu olla tahmea.
  • Peitä leipävuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Leikkaa banaani kahteen osaan (pituudeltaan) ja paina se leivän päälle kevyesti
  • Paista uunin keskitasolla 35 minuuttia.
  • Anna leivän jäähtyä ja leikkaa se.
Syö välipalaksi tai iltapäiväkahvin kanssa.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Leivät, Resepti