Parhaat bataattiohukaiset

Bataattiohukaiset

Tarjoile nämä bataattiohukaiset kuumina lisukkeineen. Sopivat alkupaloiksi, lisukkeeksi tai jopa illanistujaisissa.

Ainesosat

  • 1 kpl Bataatti n. 400g
  • 1 dl Vehnäjauhoja
  • 2 dl Maitoa tai kauramaitoa
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1/2 dl Rypsiöljyä
  • 1 tl Suolaa
  • Voita paistamiseen

Tarjoiluun:

  • Kurkkua
  • Crème Fraiche
  • Puolukoita
  • Alfalfa ituja
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Kuori bataatti, raasta karkeasti.
  • Sekoita puolet maidosta ja vehnäjauhoista kulhoon, lisää öljy, suola, kananmuna ja loput maidosta, vatkaa sileäksi.
  • Lisää raastettu bataatti taikinaan, anna vetäytyä noin puoli tuntia jääkaapissa.
  • Paista 8-10 pyöreitä ohukaisia kuumassa paistinpannussa.
  • Tarjoillaan lämpöisinä, sopivat lisukkeet ovat kurkkua kuutioissa, creme fraiche, puolukkaa ja alfalfa ituja.
Ihanan rapeita ja helppo valmistaa.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Lounas, Resepti