Bataattipizzat

Bataattisiivujen päälle valmistuu helposti tarjottavia pikkupizzoja. Täytteeksi voi valita omia suosikkeja, tässä ohjeessa linssi-tomaattitäyte. Vegaaninen versio valmistuu valitsemalla juustoraasteen tilalle vegaanisen vaihtoehdon. Kevyemmän version voi tehdä jättämällä juuston kokonaan pois.

Ainesosat

  • 3 Kpl Bataatti
  • 2 Rkl Öljy
  • 1/2 Tl Suola
  • 1 Kpl valkosipulin kynsi
  • 1 Kpl Sipuli
  • 1 Pkt Punaiset tai vihreät linssit (säilyke)
  • 1/2 Kpl Paprika
  • 1 Pkt Tomaattimurska
  • 3 Rkl Aurinkokuivattu tomaatti
  • 100 G Juustoraaste
  • 1 Tl Mustapippuri
  • 1 Tl Basilika
  • 2 Tl Oregano
  • 1 Tl Suola
  • 2 Rkl Vihreä pesto
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Pese ja kuori bataatit ja siivuta ne noin sentin paksuiksi siivuiksi. Pistele siivuihin haarukalla reikiä, voitele öljyllä ja ripota pinnalle hieman suolaa ja halutessasi muita mausteita. Esipaista siivuja uunissa 200asteessa 15-20minuuttia. Pilko paprika, sipuli ja valkosipulin kynsi ja kuullota öljyssä. Huuhtele linssit ja lisää pannulle, lisää myös tomaattimurska ja aurinkokuivatut tomaatit. Anna poreilla hetki miedolla lämmöllä ja mausta. Ota bataattisiivut uunista, levitä niiden päälle täyte ja juustoraaste. Paista uunissa vielä n 5-10minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Levitä uunista otettujen siivujen pälle vielä pestoa.
Bataattisiivujen päälle kootut pizzat on kevyempi ja viljaton vaihtoehto tavalliselle pizzalle
Kokkisi oli:
Teija KorvalaTeija Korvala
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min