Chili-valkosipuliöljy

Itse tehty chili-valkosipuliöljy vie ruuat uudelle tasolle. Hurmaavan makuinen runsaasti chiliä ja valkosipulia sisältävä kastike on omiaan erilaisten salaattien ja pastojen sekaan lusikoituna, puhumattakaan aasialaisista ruuista tai kotitekoisista hodareista. Chili-valkosipuliöljyn käyttökohteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Ainesosat

Annoslaskuri: 1

Resepti

  • Leikkaa chilit siemenineen ohuiksi renkaiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa kuumaksi. Laita valkosipulit öljyyn ja keitä niitä kuumassa öljyssä muutama minuutti, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Älä kuitenkaan päästä palamaan.
  • Älä kuitenkaan päästä palamaan.
  • Lisää chilit ja seesaminsiemenet kattilaan ja ota kattila pois liedeltä. Jätä jäähtymään.
  • Sekoita jäähtyneeseen öljyyn suola ja punaviinietikka. Purkita ja käytä mausteena.
Chili-valkosipuliöljyn käyttökohteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana!
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri