Chilinen suippopaprikapasta

Chilinen paprikapasta

Suippoparikan makeus, chilin kuuma polte ja hyvä pasta ovat herkullinen yhdistelmä.

Ainesosat

  • 4 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 1/2 dl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Tuore chili
  • 1/2 kpl Sitruuna, mehu
  • 1/2 dl Auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl Kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl Valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl Basilikaa
  • 1/2 dl Lehtipersiljaa
  • 2 mm Mustapippuria
  • 1 tlk Suolaa
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1/2 pkt Fetajuustoa
  • 1 dl Parmesaanijuustoa
  • 4 annosta Pastaa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Aloita paahtamalla paprikat uunissa oliiviöljyllä kasteltuna, noin 20 minuuttia kunnes paprikat ovat hieman rypistyneet ja mustuneet reunoilta. En poistanut paprikoiden kuoria, vaan heitin ne tehosekoittimeen sellaisenaan.
  • Lisää tehosekoittimeen paprikat, chili (poista siemenet), valkoviinietikka, sitruunamehua, oliiviöljyä, siemenet ja valkosipuli. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
  • Surraa tasaiseksi tehosekoittimessa, maista ja mausta lisää jo tarvetta. Itse melkeinpä jo harkitsin lisääväni ruokalusikallisen creme fraichea kastikkeeseen tuomaan pehmeyttä, mutta jätin sen viime hetkellä tekemättä. Ensi kerralla sitten.
  • Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä, valuta ja lisää pastakastike. Sekoita ja murenna joukkoon feta. Silppua yrtit ja raasta parmesaanijuusto.
Chili antaa mukavasti potkua pastalle.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Valmistustapa: Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Pastat, Resepti