Mehukkaita ja hyviä gluteenittomia sämpylöitä tomaatilla ja kesäkurpitsalla.
Ainesosat
- 3 dl Mantelijauhoja
- 1 dl Kauraryynejä
- 2 rkl Jauhettua psylliuminsiemenkuorta
- 2 tl Leivinjauhetta
- 1.5 tl Suolaa
- 1 dl Auringonkukansiemeniä
- 2 dl Raastettua kesäkurpitsaa
- 6 kpl Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia
- 3 rkl Auringonkuivattuja tomaatteja paloina
- 4 kpl Kananmunia
Annoslaskuri: 9 sämpylää
Resepti
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi (kiertoilmauuni 175 astetta).
- Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhoon.
- Lisää 2/3 auringonkukansiemenistä.
- Raasta kesäkurpitsa ja leikkaa kirsikkatomaatit paloiksi ja lisää jauhoseokseen.
- Lisää auringonkuivatut tomaatit ja kananmunat ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.
- Anna levätä n 10 minuuttia.
- Aseta pellille leivinpaperi ja tee taikinasta 9 kpl pyöreää sämpylää.
- Lisää loput auringonkukansiemenet päälle.
- Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Gluteenittomat sämpylät tomaatilla & kesäkurpitsalla