Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat tomaatti-kesäkurpitsa sämpylät

Mehukkaita ja hyviä gluteenittomia sämpylöitä tomaatilla ja kesäkurpitsalla.

Ainesosat

  • 3 dl Mantelijauhoja
  • 1 dl Kauraryynejä
  • 2 rkl Jauhettua psylliuminsiemenkuorta
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • 1.5 tl Suolaa
  • 1 dl Auringonkukansiemeniä
  • 2 dl Raastettua kesäkurpitsaa
  • 6 kpl Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia
  • 3 rkl Auringonkuivattuja tomaatteja paloina
  • 4 kpl Kananmunia
Annoslaskuri: 9 sämpylää

Resepti

  • Lämmitä uuni 200 asteiseksi (kiertoilmauuni 175 astetta).
  • Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhoon.
  • Lisää 2/3 auringonkukansiemenistä.
  • Raasta kesäkurpitsa ja leikkaa kirsikkatomaatit paloiksi ja lisää jauhoseokseen.
  • Lisää auringonkuivatut tomaatit ja kananmunat ja sekoita tahmeaksi taikinaksi.
  • Anna levätä n 10 minuuttia.
  • Aseta pellille leivinpaperi ja tee taikinasta 9 kpl pyöreää sämpylää.
  • Lisää loput auringonkukansiemenet päälle.
  • Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Gluteenittomat sämpylät tomaatilla & kesäkurpitsalla
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén