Gratinoitu burrito

Vege a la Mexico, lisää kotimaista chiliä saadaksesi tulisemman täytteen.

Ainesosat

  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1/2 kpl Solo valkosipuli
  • 2 rkl Tomaattipyrettä
  • 1 tl Harissaa
  • 2 rkl Rypsiöljyä
  • 230 g Esikeitettyjä kidneypapuja
  • 150 g Säilyke maissia
  • 5 kpl Kotimaista tomaattia
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 8 kpl Maissi- tai vehnätortillaa
  • 50 g Crème Fraiche
  • 100 g Raastettua juustoa
  • 50 kpl Nachosipsejä, murskattuja
Annoslaskuri: 8 kappaletta

Resepti

  • Hienonna paprika, sipuli ja valkosipuli.
  • Kuullota rypsiöljyssä tomaattipyreen ja harissapastan kanssa.
  • Kaada vesi pavuista ja maissista siivilällä, kuullota mukaan ja lisää karkeasti leikatut tomaatit ja ruohosipulit.
  • Anna kiehua hiljalleen paksuksi täytteeksi, noin 10-15 minuuttia.
  • Täytä tortillat täytteellä, rullaa yhteen ja laita uunivuokaan, käytä tarvittaessa grillitikkuja tai cocktailtikkuja saadaksesi tortillat pysymään kiinni.
  • Sivellä tortillat yläpuolelta creme fraichillä, ripottele päälle juustoraaste ja murskatut nachosipsit.
  • Gratinoi 225 asteisessa uunissa n 12-15 minuuttia jotta burritokset saavat väriä.
  • Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.
Gratinoitu burrito tomaatti-papuseoksella
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Sekoitettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti