Kuvattoman reseptin oletuskuva

Japanilaista grillattua munakoisoa ja dengaku-kastike

Japanilaistyylinen helppo ja nopea alkuruoka tai lisuke, jossa pääosassa munakoiso ja simppeli makea marinadi. Voit halutessasi tehdä ruuasta täyttävämpää juuston avulla

Ainesosat

  • 2 Kpl Munakoisoa
  • 3 Rkl Öljyä (oliivi- tai rypsiöljy)
  • 80 G Juustoraastetta (halutessasi)
  • 3 Rkl Sesamöljyä
  • 4 Rkl Miriniä
  • 4 Rkl Misotahnaa
  • 2-3 Rkl Vettä
  • 4 Tl Sokeria tai fariinisokeria
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Valmista dengaku-kastike kuumentamalla ainekset (misotahna, mirin, vesi ja sokeri) kattilassa. Ei tarvitse kiehauttaa. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Halkaise munakoisot ja tee pintaan ristiviillot
  • Esipaista munakoisot pannulla öljyssä kummaltakin puolelta 5-10 min
  • Siirrä koisot uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin
  • Sivele munakoisojen päälle dengaku-kastike (voit lisätä myös juustoraastetta, esim. emmental tai mozzarella)
  • Siirrä munakoisot 200°C uuniin 5-10 min, kunnes pehmeitä (ja juusto sulanut)
  • Tarjoile heti
Japanilaistyylinen alkuruoka tai lisuke, jossa pääosassa munakoiso ja helppo makea marinadi. Nopea valmistaa ja sopii hyvin arkiruoaksi.
Kokkisi oli:
Anniina LAnniina Lehto
Vaikeusaste: Helppo, Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min