Juures-nyhtökaurapata

Helppo ja lämmittävä pata! Parasta kunnon perunamuussin kanssa nautittuna❤️ Kaikki juurekset käyvät! Nyhtökaura lisätään vasta lopussa, jotta sen rakenne säilyy.

Ainesosat

  • 1 kpl Sipuli
  • 500 g Pilkottuja juureksia (porkkana, lanttu, juuriselleri, punajuuri..)
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 1 tl Suola
  • Timjami, 1 rkl kuivattua ja muutama oksa
  • 5 kpl Mustapippuria
  • 250 g Nude nyhtökauraa
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Pilko ja kuori sipuli sekä juurekset.
  • Lado juurekset ja sipuli vuokaan, kaada päälle vettä niin, että juurekset melkein peittyvät.
  • Murenna päälle kasvisliemikuutio, lisää suola, mustapippuri ja timjami.
  • Kuumenna uuni ensin 200 asteeseen, anna kasvisten saada väriä noin puoli tuntia.
  • Alenna uuni sitten 175 asteeseen, hauduta tunti.
  • Jos vuokasi on laakea, saatat joutua lisäämään vettä.
  • Paista nyhtökaura runsaassa öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja lisää pataan.
  • Laita vuoka vielä vartiksi uunin lämpöön.
  • Valmis! Nauti
Täydellistä kaikista juureksista tehtynä, etenkin pottumuusin kanssa syötynä! Jos et ole ennen maistanut nyhtökauraa, kokeile sitä tässä.
Kokkisi oli:
Emilia MarjakangasEmilia Marjakangas
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Vegaaninen
Kausi: Arkiruoka
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lounas, Resepti