Helppo ja lämmittävä pata! Parasta kunnon perunamuussin kanssa nautittuna❤️ Kaikki juurekset käyvät! Nyhtökaura lisätään vasta lopussa, jotta sen rakenne säilyy.
Ainesosat
- 1 kpl Sipuli
- 500 g Pilkottuja juureksia (porkkana, lanttu, juuriselleri, punajuuri..)
- 1 kpl Kasvisliemikuutio
- 1 tl Suola
- Timjami, 1 rkl kuivattua ja muutama oksa
- 5 kpl Mustapippuria
- 250 g Nude nyhtökauraa
Annoslaskuri: 4
Resepti
- Pilko ja kuori sipuli sekä juurekset.
- Lado juurekset ja sipuli vuokaan, kaada päälle vettä niin, että juurekset melkein peittyvät.
- Murenna päälle kasvisliemikuutio, lisää suola, mustapippuri ja timjami.
- Kuumenna uuni ensin 200 asteeseen, anna kasvisten saada väriä noin puoli tuntia.
- Alenna uuni sitten 175 asteeseen, hauduta tunti.
- Jos vuokasi on laakea, saatat joutua lisäämään vettä.
- Paista nyhtökaura runsaassa öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja lisää pataan.
- Laita vuoka vielä vartiksi uunin lämpöön.
- Valmis! Nauti
Täydellistä kaikista juureksista tehtynä, etenkin pottumuusin kanssa syötynä! Jos et ole ennen maistanut nyhtökauraa, kokeile sitä tässä.