Kaalikääryleet kvinoalla, soijarouheella ja linsseillä

Nämä kaalikääryleet ovat kasvisversio perinteisistä suomalaisista jauhelihalla täytetyistä kääryleistä. Kääryleissä on käytetty kvinoaa, soijarouhetta ja linssejä täytteenä. Pitkä kypsymisaika ja tumma siirappi takaavat herkullisen maun. Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa!

Ainesosat

Kaali

  • 1 kpl iso keräkaali tai 2 pientä

Täyte

  • 2 dl keitettyä kvinoaa
  • 1 dl soijarouhetta
  • 1 dl keitettyjä linssejä
  • 2 kpl Sipulia
  • 2 kpl Valkosipulia
  • 1 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 1 dl tuoretta meiramia
  • 1 kpl kasvis- tai yrttiliemikuutio
  • oman maun mukaan soijakastiketta
  • oman maun mukaa chilihiutaleita ja pippuria

Liemi

  • 4 dl kiehuvaa vettä
  • oman maun mukaa soijakastiketta
  • oman maun mukaa Voita
  • oman maun mukaa tummaa siirappia
Annoslaskuri: 4

Resepti

Keitä kaali

  • Koverra kaalin kanta pois.
  • Kiehauta iso kattila täynnä vettä, laita kokonainen kaali kattilaan hetkeksi, kunnes lehdet irtoavat.
  • Ota lehdet yksitellen irti ja jäähdytä ne kylmällä vedellä, jätä kuivumaan.

Valmista täyte

  • Keitä kvinoa, soijarouhe ja linssit pakkauksien ohjeiden mukaisesti.
  • Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri pannulla.
  • Lisää mukaan loput mausteet, myös murennettu liemukuutio.
  • Anna seoksien hieman jäähtyä.
  • Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita mukaan keltuaiset ja soijakastike.

Kääri kääryleet

  • Levitä kaalinlehdet alustalle yksittäin.
  • Poista kaalin lehdistä kovat osat lehden juuresta ja lisää lehden keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä.
  • Rullaa lehdet tiukaksi paketiksi ja asettele ne uunivuokaan vierekkäin.

Valmista liemi

  • Ota kaalinkeittovettä 4 dl, lisää hiukan soijakastiketta ja voita.
  • Kaada liemi kääryleiden päälle.
  • Lorauta kääryleiden päälle myös siirappia.

Kypsennys

  • Kypsennä kääryleet uunissa 200´C asteessa, kunnes ne saavat hiukan väriä.
  • Vähennä lämpötilaa 120´C asteeseen ja anna kypsyä vielä reilun tunnin ajan.
  • Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa!
Herkulliset kaalikääryleet kvinoasta, soijarouheesta ja linsseistä. Kokeile vaikka viikonlopun herkutteluun ja kokkailuun yhdessä perheen kanssa!
Kokkisi oli:
Emmi SilvennoinenEmmi Silvennoinen
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti