Kermainen fettucine salaatti paahdetuilla juureksilla

Kermainen pastasalaatti

Maukas pastasalaatti, joka tehty ensiluokkaisista kotimaisista juureksista!

Ainesosat

Paahdetut kasvikset

  • 4 kpl Porkkanaa, pientä
  • 2 kpl Palsternakkaa, pientä
  • 1 pala Lanttua, n 200g
  • 1 rkl Hunajaa
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria

Kastike

  • 200 g Tuorejuustoa
  • 100 g Crème Fraiche
  • 5 rkl Vettä
  • 1 kpl Punasipuli
  • 5 g Hienonnettua persiljaa
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Pasta

  • 250 g Fettucine tuorepastaa

Tarjoiluun

Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

Paahdetut juurekset

  • Aseta kiertoilmauuni 250 asteeseen.
  • Kuori juurekset, leikkaa noin 1 cm sauvoiksi.
  • Paahda juuressauvat kuumassa uunissa noin 15-18 minuuttia, jotta paahtuvat mutta eivät pala.
  • Anna jäähtyä.

Pasta

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti, jäähdytä sen jälkeen kylmällä vedellä.

Kastike

  • Sekoita tänä aikana kastike: sekoita kaikki ainekset kulhossa huolellisesti, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita pasta, paahdetut juurekset ja kastike.
  • Ripottele päälle puolitettuja Snäxi tomaatteja sekä salaatti versoja.
Kermainen fettucine salaatti paahdetuilla juureksilla.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Valmistustapa: Sekoitettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Resepti, Salaatit