Maukas pastasalaatti, joka tehty ensiluokkaisista kotimaisista juureksista!
Ainesosat
Paahdetut kasvikset
- 4 kpl Porkkanaa, pientä
- 2 kpl Palsternakkaa, pientä
- 1 pala Lanttua, n 200g
- 1 rkl Hunajaa
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Sormisuolaa
- Mustapippuria
Kastike
- 200 g Tuorejuustoa
- 100 g Crème Fraiche
- 5 rkl Vettä
- 1 kpl Punasipuli
- 5 g Hienonnettua persiljaa
- Mustapippuria
- Suolaa
Pasta
- 250 g Fettucine tuorepastaa
Tarjoiluun
- Närpiön Vihanneksen Snäxi tomaatteja
- Leikattuja salaatinversoja
Annoslaskuri: 6 annosta
Resepti
Paahdetut juurekset
- Aseta kiertoilmauuni 250 asteeseen.
- Kuori juurekset, leikkaa noin 1 cm sauvoiksi.
- Paahda juuressauvat kuumassa uunissa noin 15-18 minuuttia, jotta paahtuvat mutta eivät pala.
- Anna jäähtyä.
Pasta
- Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti, jäähdytä sen jälkeen kylmällä vedellä.
Kastike
- Sekoita tänä aikana kastike: sekoita kaikki ainekset kulhossa huolellisesti, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita pasta, paahdetut juurekset ja kastike.
- Ripottele päälle puolitettuja Snäxi tomaatteja sekä salaatti versoja.
Kermainen fettucine salaatti paahdetuilla juureksilla.