Kesäinen vegepizza San Marzano -tomaattikastikkeella

Näyttävä kesäpizza täytetään sesongin mahtavilla kasviksilla: kesäkurpitsalla, parsalla, retiiseillä ja pienillä minipaprikoilla. Herkullisen pizzan salaisuus on rapeassa spelttipohjassa ja maailman parhaassa pizzakastikkeessa, joka valmistetaan mehevän maukkaista San Marzano tomaateista.

Ainesosat

  • 1 l hienoja spelttijauhoja
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ dl Oliiviöljyä
  • 3 dl Vettä
  • 1 ½ tl Suolaa
  • 4 San Marzano tomaattia
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 3 rkl Tomaattipyrettä
  • 1 tl Sokeria
  • 1 tl Suolaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl Mustapippuria
  • 1 pallo Mozzarellaa
  • pätkä Kesäkurpitsaa
  • muutama parsa
  • muutama minipaprika
  • muutama retiisi
  • Kapriksia
  • Kurpitsansiemeniä
  • marinoitua punasipulia
  • basilikan lehtiä
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Valmista ensin pizzapohja. Mittaa yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen vesi ja murustele joukkoon hiiva. Alusta jauhot taikinan sekaan ja lisää lopuksi ½ dl öljyä ja 1 ½ tl suolaa. Vaivaa taikinaa hitaalla teholla noin kymmenen minuuttia ja anna taikinan sitten kohota kaksinkertaiseksi.
  • Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikina jauhotetuilla käsillä pellille leivinpaperien päälle kahdeksi ohueksi pohjaksi.
  • Valmista tomaattikastike. Leikkaa tomaatit paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita tomaatit, valkosipulit, 2 rkl oliiviöljyä, tomaattipyre, sokeri, suola, oregano ja mustapippuri tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi kastikkeeksi.
  • Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta. Murustele mozzarella ja jaa se pizzoille. Täytä pizzat kesäkurpitsasiivuilla, parsan paloilla, puolitetuilla minipaprikoilla, retiisilohkoilla ja kapriksilla. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja kypsää.
  • Viimeistele pizzat kurpitsansiemenillä, marinoidulla punasipulilla ja basilikan lehdillä.
Satokausikalenterin herkullinen kesäpizza sesongin parhailla kasviksilla ja San Marzano tomaateista valmistetulla kastikkeella.
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min