Kukkakaalipiirakka

Kukkakaalipiiras

Piirakka toimii niin arjessa kuin juhlassa, lounaaksi ja yhtä hyvin välipalaksi!

Ainesosat

Piiraspohjan perusresepti

  • 125 g Kylmää voita
  • 3 dl Karkeaa vehnäjauhoja
  • 3 rkl Kylmää vettä

Täyte

  • 600 g Kukkakaalia
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 5 g Persiljaa
  • 100 g Juustoraastetta
  • 200 g Smetana
  • 1 kpl Kananmuna
  • 150 g Västerbottenost
  • Suolaa
  • Mustapippuri
Annoslaskuri: 8 portioner

Resepti

Piirakkapohja

  • Leikkaa voi kuutioiksi ja aseta kulhoon vehnäjauhojen kanssa.
  • Työstä sormin murenevaksi taikinaksi.
  • Sekoita joukkoon vesi niin että taikinasta tulee notkea.
  • Paina taikina 24cm:een voideltuun irtopohjavuokaan tai tavalliseen piirasvuokaan.
  • Aseta piirakka pakasteeseen 30 minuuttia.
  • Esipaista piirakankuori 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte

  • Leikkaa kukkakaali kimppuihin ja sen jälkeen pienempiin viipaleisiin.
  • Sekoita kukkakaali hienonnetun sipulin, puristetun valkosipulin ja hakatun persiljan kanssa.
  • Lisää smetana, kananmuna ja juustoraaste, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
  • Lisää täyte piirakkapohjan päälle, lopuksi raasta päälle västerbotten juustoa.
  • Paista 150 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35-40 minuuttia.
  • Tarjoile esim salaattiversojen tai tuoreiden yrttien ja hapotetun punasipulin kanssa.
Piiraita kukkakaalilla ja cheddarjuustolla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt