Linssi-kurpitsacurry uunissa

Linssi-kurpitsacurry on helppotekoinen arkiruoka, joka maistuu esimerkiksi keitetyn riisin tai kvinoan kaverina. Mausta curry makusi mukaan thai-currytahnalla: ruokalusikallinen riittää lapsiperheen ruokaan, tulisemman ystävä laittaa ainakin kolme!

Ainesosat

  • 1 myskikurpitsa (n. 900 g)
  • 1 Punasipuli
  • 1 rkl Öljyä
  • 1-3 rkl punaista thai-currytahnaa
  • 1 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 prk kypsiä punaisia linssejä
  • 2 dl Kookosmaitoa
  • Suolaa
  • 1 Lime
  • Seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori kurpitsa, halkaise se ja koverra siemenet pois. Leikkaa kurpitsa suupaloiksi. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi.
  • Voitele uunivuoka öljyllä ja laita kurpitsat ja punasipulit vuokaan. Lisää currytahna ja kiehuva vesi, sekoita. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
  • Lisää vuokaan valutetut linssit ja kookosmaito. Laita takaisin uuniin ilman kantta ja jatka paistamista n. 10 minuutin ajan. Mausta curry suolalla ja puolikkaan limen mehulla. Ripottele curryn päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile tuoreen korianterin ja limelohkojen kanssa. Lisukkeeksi sopii esim. keitetty riisi tai kvinoa.
Maukas curry myski- eli butternutkurpitsasta ja linsseistä valmistuu helposti uunissa!
Kokkisi oli:
Hanna HurttaHanna Hurtta
Course: Pääruoat
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min