Moussaka

Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Tämä vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

Ainesosat

  • 2 kpl Munakoisoa
  • 1 kpl Kesäkurpitsa
  • 200 g Keitettyä perunaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 prk Murskattuja tomaatteja
  • 1 prk Punaisia linssejä, esikeitettyjä
  • 1 tl Pizzamaustetta
  • 5 dl Maitoa
  • Ruokaöljyä
  • Maizenaa suurustamiseen
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Juustoraastetta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Laita uuni 200 asteelle.
  • Viipaloi munakoiso ja ripottele suolaa päälle, anna seistä n. 15 min jotta liika vesi vetäytyy pois.
  • Viipaloi keitetty peruna ja kesäkurpitsa.
  • Pilko sipuli ja valkosipuli, freesaa ne ruokaöljyssä.
  • Lisää pizzamausta ja murskatut tomaatit.
  • Anna kiehua hetken, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää viimeiseksi punaiset linssit.
  • Keitä maito kattilassa, suurusta maizenalla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Laita joka toinen kerros vihanneksia ja toinen kerros kastiketta uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
  • Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile hyvän fetajuustosalaatin kanssa.
Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti