Paistettu riisi ja maapähkinävoikastike

Käytä kotimaisia kasviksia, ne ovat puhtaita ja turvallisia.

Ainesosat

  • 2 dl Riisiä
  • Kasviksia (sipulia, paprikaa, parsakaalia, kukkakaalia, papuja, linssejä ym.)
  • 2 rkl Seesaminsiemeniä
  • 1 kpl Tuore chili
  • Tuoreita yrttejä
  • Öljyä paistamiseen

Maapähkinävoikastike

  • 1 rkl Maapähkinävoita
  • 1 rkl Seesamiöljyä
  • 1/2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Limen mehu
  • 1 rkl Soijaa
  • 1 tl Chilikastiketta
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Silppua kasvikset. Lämmitä paistinpannu ja lisää öljy.
  • Lisää kasvikset paistinpannulle ja kuullota hetki. Lisää riisi ja tarvittaessa lisää öljyä.
  • Tee maapähkinävoikastike sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään, maista ja mausta lisää jos tarve.
  • Annostele paistettu riisi lautasille. Lisää riisiannoksen päälle vielä silputtuja, tuoreita yrttejä, chiliä ja seesaminsiemeniä.
  • Tarjoile maapähkinävoikastikkeen kanssa.
Maapähkinä ja chili tuo ruoalle mahtavan maun.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Course: Pääruoat
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min