Papupihvit herkkusienikastikkeen kera

Täydellinen ateria! Käytä kotimaisia raaka-aineita kun mahdollista.

Ainesosat

Papupihvit

  • 200 g Porkkanaa, raastettuna
  • 400 g Kidneypapuja, keitettyjä
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Perunajauhoja
  • Suolaa
  • Mustapippuria, karkea
  • Öljyä paistamiseen

Paahdetut juurekset

  • 100 g Porkkanaa
  • 100 g Naurista
  • 100 g Palsternakkaa
  • 100 g Keltasipulia
  • Ruokaöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria

Herkkusienikastike

  • 1 kpl Keltasipuli
  • 200 g Herkkusieniä, tuoreita
  • 1 dl Kasvislientä
  • 2 dl Kermaa
  • Voita

Lisäksi

  • 1 pkt Halloumi juustoa
  • Parsaa
  • Tomaatteja
Annoslaskuri: 4

Resepti

Papupihvit

  • Raasta porkkanat ja pilko valkosipulinkynsi.
  • Freesaa porkkanaraaste ja valkosipuli paistinpannussa.
  • Käytä kidneypavut tehosekoittimessa tai käytä sauvasekoitinta.
  • Sekoita freesattu porkkanaraaste, pavut ja mausteet ja tee seoksesta sopivan kokoisia pihvejä. Paista ruokaöljyssä n. 5 minuuttia per sivu.

Paahdetut juurekset

  • Kuori ja leikkaa juurekset karkeasti.
  • Laita hieman öljyä uunipellille ja lisää juurekset. Paahda uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Herkkusienikastike

  • Pilko sipuli ja leikkaa herkkusienet pienempiin paloihin.
  • Freesaa sipuli ja sienet voissa ja lisää kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua kasaan, mausta suolalla ja pippurilla.

Lisäksi

  • Grillaa halloumi, tomaatit ja parsa hetki ennen tarjoilua.
Täydellinen värikäs ateria, missä paljon juureksia.
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu, Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti