Peruna- ja bataattigratiini
Tässä erittäin hyvä vaihtoehto perinteiselle perunagratiinille, tämä versio saa hiukan makeutta bataatista ja sopii loistavasti juhlaan ja arkeen.
800g | Perunaa |
300g | Bataattia |
100g | Sipulia |
2kpl | Valkosipulikynsiä |
2oksaa | Rosmariinia |
50g | Raastettu juusto |
5dl | Kermaa |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
2tl | Sokeria |
1tl | Suolaa |
30g | Voita |
1mm | Mustapippuria |
- Kuori perunat, bataatit, sipulit ja valkosipulit. Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi, hienonna rosmariini.
- Sekoita kaikki juurekset, rosmariini ja juusto uunivuokaan (20x30).
- Kiehauta kerma yhdessä voin, suolan, sokerin, liemikuution ja mustapippurin kanssa.
- Kaada kermaseos perunaseoksen päälle vuokaan, paista uunissa 150 asteessa 30 minuuttia.
- Nosta uunista ja sekoita kaikki niin että gratiinissa lämpö jakautuu tasaisesti.
- Aseta takaisin uuniin ja paista vielä 45 minuuttia.
- Jos gratiini on vielä löysä keskeltä, jälkipaista 120 asteessa vielä 30-60 minuuttia.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.