Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

Tarjoile juustoleivän kanssa.

Ainesosat

  • 8 kpl Keltasipulia
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 4 kpl Laakerinlehteä
  • 1 ruukku Lehtipersiljaa
  • Suolaa, mustapippuria
  • Sokeria
  • Rypsiöljyä
Annoslaskuri: 4 hengelle

Resepti

  • Laita laakeaan kattilaan rypsiöljy ja kuoritut sekä hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Paahda sipuleita kattilassa, kunnes ovat kullanruskeita.
  •  Lisää noin litra vettä.
  • Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja laakerinlehdet.
  • Hauduttele sipulit pehmeiksi.
  • Lisää tarvittaessa vettä.
  • Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  • Lisää lopuksi lehtipersilja joukkoon.
  • Tarjoile juustoleivän kanssa.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti