Bataatti-linssicurry
Vegaaninen bataatti-linssicurry tomaatilla ja pinaatilla on täyttävä arkiruoka, joka lämmittää mukavasti talvipäivänä. Tulisuutta on helppo säädellä chilin ja maustetahnojen määrällä.
Annokset
5-6
Annokset
5-6
Aineosat
  • 2-3rkl Rypsiöljyä
  • 1kpl Sipuli
  • 2kpl valkosipulin kynttä
  • 1tl jauhettua inkivääriä
  • 3tl Jeeraa
  • 1tl Jauhettua korianteria
  • 1tl kurkumaa
  • 1tl Paprikajauhetta
  • 0,5tl Kardemummaa
  • myllystä mustapippuria
  • 2tl keltaista currytahnaa
  • 1tl massaman tahnaa
  • 1tlk Tomaattimurskaa
  • 1 tlk Kookosmaitoa
  • 1kpl bataatti (n.500g)
  • 2dl Punaisia linssejä
  • 70g Babypinaattia
  • Kirsikkatomaatteja
  • Tuoretta inkivääriä
  • Tuoretta chiliä
  • Tuoretta korianteria
  • puristettua limeä
Instructions
  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Esikeitä bataatteja suolatussa vedessä n. 10 min.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet öljyssä. Lisää sekaan maustetahnat ja anna kiehahtaa.
  3. Lisää pannulle esikeitetyt bataatit ja jatka kuullottamista hetken ajan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita kunnolla ja anna hautua n. 15 min.
  4. Lisää linssit, kirsikkatomaatit, babypinaatti ja raastettu inkivääri ja jatka hauduttamista kunnes bataatti on kypsää.
  5. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa. (Tai linssejä lisäämällä saat tehtyä muhennoksen, joka ei kaipaa edes riisiä)
  6. Lisää juuri ennen tarjoilua tuore korianteri, silputtu tuore chili ja purista joukkoon limenmehua.
Lyhyt kuvaus

Vegaaninen bataatti-linssicurry tomaatilla ja pinaatilla.