
![]() |
Chilinen paprikapasta
Suippoparikan makeus, chilin kuuma polte ja hyvä pasta ovat herkullinen yhdistelmä.
Chili antaa mukavasti potkua pastalle.
|
|
![]() |
Chilinen paprikapasta
Suippoparikan makeus, chilin kuuma polte ja hyvä pasta ovat herkullinen yhdistelmä.
Chili antaa mukavasti potkua pastalle.
|
![]() |

Chilinen paprikapasta
Suippoparikan makeus, chilin kuuma polte ja hyvä pasta ovat herkullinen yhdistelmä.
4kpl | Suippopaprikaa |
1/2 dl | Oliiviöljyä |
1kpl | Tuore chili |
1/2kpl | Sitruuna, mehu |
1/2dl | Auringonkukansiemeniä |
1/2dl | Kurpitsansiemeniä |
2rkl | Valkoviinietikkaa |
1/2dl | Basilikaa |
1/2dl | Lehtipersiljaa |
2mm | Mustapippuria |
1 tlk | Suolaa |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
1/2pkt | Fetajuustoa |
1dl | Parmesaanijuustoa |
4annosta | Pastaa |
- Aloita paahtamalla paprikat uunissa oliiviöljyllä kasteltuna, noin 20 minuuttia kunnes paprikat ovat hieman rypistyneet ja mustuneet reunoilta. En poistanut paprikoiden kuoria, vaan heitin ne tehosekoittimeen sellaisenaan.
- Lisää tehosekoittimeen paprikat, chili (poista siemenet), valkoviinietikka, sitruunamehua, oliiviöljyä, siemenet ja valkosipuli. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
- Surraa tasaiseksi tehosekoittimessa, maista ja mausta lisää jo tarvetta. Itse melkeinpä jo harkitsin lisääväni ruokalusikallisen creme fraichea kastikkeeseen tuomaan pehmeyttä, mutta jätin sen viime hetkellä tekemättä. Ensi kerralla sitten.
- Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä, valuta ja lisää pastakastike. Sekoita ja murenna joukkoon feta. Silppua yrtit ja raasta parmesaanijuusto.