Kurkkukimchi
Helppo kurkkukimchi koukuttaa! Ihanasti potkivan kurkkukimchin salaisuus on aasialaisista kaupoista löytyvässä korealaisessa gochugaru-chilirouheessa, mutta voit valmistaa kurkkukimchin myös tavallisesta chilijauheesta. Maku on erilainen, mutta silti pyörryttävän hyvä. Voit valmistaa kurkkukimchin myös avomaankurkusta.
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 1 Närpiön Vihanneksen kurkku
  • Suolaa
  • 1rkl Soijakastiketta
  • 1 rkl gochugaru-chilirouhetta tai chilijauhetta
  • 0,5rkl Sokeria
  • 1tl riisiviinaetikkaa
  • 1tl Seesaminsiemeniä
  • 1 Valkosipulinkynsi
  • 0,5 Suolaa
  • 1 Kevätsipuli
Instructions
  1. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi ja laita siivilään. Sekoita joukkoon noin teelusikallinen suolaa ja jätä valumaan 20 minuutiksi, sekoita puolivälissä. Huuhtele kurkut ja siirrä kulhoon.
  2. Sekoita keskenään soijakastike, gochugaru, sokeri, riisiviinietikka ja seesaminsiemenet. Sekoita kastike kurkkujen joukkoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna kevätsipuli ja ripottele kurkkujen päälle.
  3. Siirrä kurkkukimchi jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli ennen tarjoilua.
Lyhyt kuvaus

Helppo kurkkukimchi koukuttaa!