Juurespyttipannu halloumilla
Perinteisen pyttipannu päivitetään astetta herkullisemmaksi maukkailla juureksilla ja suolaisella halloumijuustolla. Voit käyttää pyttipannuun myös muita mieleisiäsi juureksia.
Annokset
3
Annokset
3
Aineosat
  • 1pkt (200 g) Halloumijuustoa
  • n. 1kg juureksia (esim. bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa)
  • 2rkl majoneesia
  • 2rkl Ranskankermaa
  • 1pieni Valkosipulinkynsi
  • 2tl Sitruunamehua
  • ripaus Suolaa
  • ripaus Mustapippuria
  • 3kpl Kananmunaa
  • Öljyä paistamiseen
Instructions
  1. Kuori ja kuutioi juurekset noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuutioi myös halloumijuusto.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuusto kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Lisää pannulle öljyä ja paista bataatti- ja porkkanakuutioita noin 10 minuuttia. Lisää sitten palasternakkakuutiot ja jatka paistamista, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  4. Juuresten paistuessa valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. Laita kastike jääkaappiin maustumaan, kunnes ruoka on valmis.
  5. Sekoita juuresten joukkoon halloumijuustokuutiot. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  6. Paista kananmunat tilkassa öljyä niin, että keltuainen jää aavistuksen valuvaksi.
  7. Tarjoa juurespyttipannu paistettujen kananmunien ja valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.
Lyhyt kuvaus

Makeaksi paahtuneet juurekset ja suolainen halloumijuusto ovat ihania yhdessä.