Kasvis-kaalikääryleet
Kotiruoka on hyvää ruokaa, joka pitää kylläisenä pitkään ja ovat yleensä valmistettu perinteisellä tavalla, kuten myös nämä kaalikääryleet, jotka ovat täynnä juureksia ja härkäpapu rouhesekoitusta!
Annokset Valmisteluaika
10kappaletta 30minuuttia
Keittoaika
50minuuttia
Annokset Valmisteluaika
10kappaletta 30minuuttia
Keittoaika
50minuuttia
Aineosat
Kaali
  • 1kpl Iso kotimainen valkokaali
  • Suolaa
Täyte
  • 250g Kotimaisia kiinteitä perunoita
  • 150g Kotimaisia porkkanoita
  • 100g Kotimaista sipulia
  • 5oksaa Tuoretta timjamia
  • 50g Voita
  • 100g Kuivattua härkäpapu rouhesekoitusta
  • 1tl Suolaa
  • 2rkl Siirappia
  • 1/2dl Vettä
Päälle
  • 50 g Voita
  • 50g Siirappia
  • 1rkl Soijaa
Ohjeet
Kaali
  1. Leikkaa valkokaalista juuri pois, aseta isoon kattilaan ja peitä vedellä, kiehauta vesi ja anna kiehua hiljalleen, poimi kokonaisia lehtiä sitä mukaan, kun kaalin ulommaiset lehdet irtoilevat.
  2. Jatka kunnes sinulla on 10 kokonaista isoa, pehmeää lehteä.
  3. Anna jäähtyä.
  4. Tee sillä aikaa täyte.
Täyte
  1. Kuori juurekset ja raasta ne raastinraudan karkealla puolella.
  2. Kuullota voissa paistinpannulla yhdessä hienonnetun timjamin ja härkäpapu rouhesekoituksen kanssa.
  3. Valuta siirappia ja vettä päälle, anna kiehua ja sekoita.
  4. Täyte on valmis.
Valmistele kaalikääryleet
  1. Aseta uuni 225 asteeseen.
  2. Jaa juures- ja papurouheseos kaikille 10 lehdelle, taita reunat ja pyöritä pitkulaisiksi kääryleiksi.
  3. Laita kääryleet uunivuokaan niin että taitos on alaspäin.
  4. Sulata voi ja sekoita tumman siirapin ja soijan kanssa.
  5. Sivellä kääryleet noin 1/3 sekoituksen kanssa.
  6. Paista uunissa 30-35 minuuttia, nosta ulos ja sivellä kääryleet 2-3 kertaa tuona aikana.
  7. Tarjoile tuoreilla kasviksilla, keitettyjen perunoiden ja klassisen ruskeakastikkeen kera.
Lyhyt kuvaus

Kasvis-kaalikääryleet härkäpapu rouhesekoituksella,