Kermainen kurkkusalaatti
Kermainen avomaankurkkusalaatti on kesäruokien ehdoton kumppani. Lempeän kermainen salaatti saa makua tuoreesta tillistä ja kuivatusta mintusta – makumaailma vie mielikuvitusmatkalle Kreikan saaristoon. Voit valmistaa salaatin myös tavallisesta kurkusta.
Annokset
6
Annokset
6
Aineosat
  • 5kpl Närpiön Vihanneksen avomaankurkkua
  • 1kpl Pieni punasipuli
  • 1kpl pullea valkosipulinkynsi
  • 2rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 200g Ranskankermaa
  • 0,5kpl Sitruunan mehu
  • 1tl Kuivattua minttua
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Instructions
  1. Pese kurkut ja halutessasi kuori ne kokonaan tai raidottaen. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Laita ainekset kulhoon.
  2. Sekoita keskenään ranskankerma, sitruunan mehu, kuivattu minttu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Sekoita kastike sitten vihannesten joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria.
  3. Anna salaatin tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Lyhyt kuvaus

Tämän makumaailma vie mielikuvitusmatkalle Kreikan saaristoon!