Kermainen linssikeitto ja juustoiset pestoleivät
Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi. Tarjoile basilikan sekä ranskankerman ja vastapaistetun pestoleivän kanssa. #villinävegeen #kasvisreseptit
Annokset
4
Cook Time
45
Annokset
4
Cook Time
45
Aineosat
Linssikeitto
  • 5kpl Valkosipulinkynttä
  • 1kpl Sipuli
  • 2rkl Ruokaöljyä
  • 1rkl Sipulijauhetta
  • 2rkl Kuivattua timjamia
  • 2rkl Mustapippuria
  • 0,5rkl Paprikamaustetta
  • 1kpl Kasvisliemikuutio
  • 1dl Vettä
  • 400g Tomaattimurskaa
  • 4dl Punaisia linssejä, esikeitettyjä
  • 1rkl Valkoviinietikkaa
  • 1tl Ruskeaa sokeria
  • 2dl Ruokakermaa
Tarjoiluun:
  • Tuoretta basilikaa
  • Ranskankermaa
Juustoiset pestoleivät:
  • 4palaa Täysjyväleipää
  • 4rkl Pestoa
  • 200g Juustoraastetta
Instructions
  1. Lämmitä kattilassa öljy ja lisää sipulit, kuullota niitä hetki.
  2. Lisää kattilaan mausteet ja sekoittele muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja vesi.
  4. Lisää kattilaan tomaattimurska, etikka, sokeri ja kerma.
  5. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia.
  6. Valmistele leivät. Levitä jokaiselle leivälle 1 rkl pestoa ja ripottele päälle juustoraaste.
  7. Paahda grillivastuksen alla n. 5 minuuttia.
  8. Lisää lopuksi keittoon linssit, kiehauta ja tarjoile basilikan sekä ranskankerman kanssa.
Lyhyt kuvaus

Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi.