Kesäinen vegepizza San Marzano -tomaattikastikkeella
Näyttävä kesäpizza täytetään sesongin mahtavilla kasviksilla: kesäkurpitsalla, parsalla, retiiseillä ja pienillä minipaprikoilla. Herkullisen pizzan salaisuus on rapeassa spelttipohjassa ja maailman parhaassa pizzakastikkeessa, joka valmistetaan mehevän maukkaista San Marzano tomaateista.
Annokset
2
Annokset
2
Aineosat
  • 1l hienoja spelttijauhoja
  • 25g tuorehiivaa
  • ½dl Oliiviöljyä
  • 3dl Vettä
  • 1 ½tl Suolaa
  • 4 San Marzano tomaattia
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 2rkl Oliiviöljyä
  • 3rkl Tomaattipyrettä
  • 1tl Sokeria
  • 1tl Suolaa
  • 2tl kuivattua oreganoa
  • 1/4tl Mustapippuria
  • 1pallo Mozzarellaa
  • pätkä Kesäkurpitsaa
  • muutama parsa
  • muutama minipaprika
  • muutama retiisi
  • Kapriksia
  • Kurpitsansiemeniä
  • marinoitua punasipulia
  • basilikan lehtiä
Ohjeet
  1. Valmista ensin pizzapohja. Mittaa yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen vesi ja murustele joukkoon hiiva. Alusta jauhot taikinan sekaan ja lisää lopuksi ½ dl öljyä ja 1 ½ tl suolaa. Vaivaa taikinaa hitaalla teholla noin kymmenen minuuttia ja anna taikinan sitten kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikina jauhotetuilla käsillä pellille leivinpaperien päälle kahdeksi ohueksi pohjaksi.
  3. Valmista tomaattikastike. Leikkaa tomaatit paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita tomaatit, valkosipulit, 2 rkl oliiviöljyä, tomaattipyre, sokeri, suola, oregano ja mustapippuri tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi kastikkeeksi.
  4. Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta. Murustele mozzarella ja jaa se pizzoille. Täytä pizzat kesäkurpitsasiivuilla, parsan paloilla, puolitetuilla minipaprikoilla, retiisilohkoilla ja kapriksilla. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja kypsää.
  5. Viimeistele pizzat kurpitsansiemenillä, marinoidulla punasipulilla ja basilikan lehdillä.
Lyhyt kuvaus

Satokausikalenterin herkullinen kesäpizza sesongin parhailla kasviksilla ja San Marzano tomaateista valmistetulla kastikkeella.