Kesäkurpitsakeitto
Sileä kesäkurpitsakeitto, joka tarjoillaan runsaan määrän raastetun parmesaanijuuston ja tuoreen tai miksi ei grillatun leivän kera.
Annokset Valmisteluaika
4-6annosta 20minuuttia
Keittoaika
10minuuttia
Annokset Valmisteluaika
4-6annosta 20minuuttia
Keittoaika
10minuuttia
Aineosat
Keitto
  • 1,5kpl Kesäkurpitsaa
  • 1kpl Keltasipuli
  • 2kpl Valkosipulinkynttä
  • 2oksaa Lehtipersiljaa
  • 1dl Oliiviöljyä
  • 8dl Vettä
  • 2kpl Liemikuutiota
  • 1kpl Sitruuna, mehu
  • Suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
  • Runsaasti raastettua parmesaanjuustoa
  • Tuoretta tai grillattua leipää
Ohjeet
  1. Pese kesäkurpitsa, kuori sipuli sekä valkosipulikynnet.
  2. Leikkaa sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa ja persilja karkeiksi paloiksi.
  3. Kuullota vihannekset runsaassa määrässä oliiviöljyä, lisää vesi ja liemikuutiot.
  4. Keitä noin 5 minuuttia, lisää sitruunamehu.
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Sekoita kannu- tai sauvasekoittimessa.
  7. Tarjoile raastetun parmesaanijuuston sekä leivän kanssa.
Lyhyt kuvaus

Kesäkurpitsakeitto oliiviöljyllä ja parmesaanilla