Kikhernetortillat halloumilla ja avokadoseoksella
Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat ovat täydellinen vaihtoehto tavallisille. Täytä oman maun mukaan. Tässä reseptissä ovat täytettyjä punaisella riisillä, paprikalla, baby pinaatilla ja halloumilla sekä avokadoseoksella.
Annokset
4-5annosta
Annokset
4-5annosta
Aineosat
Täyte
  • 1,5dl Punaista riisiä (valkoinen sopii myös)
  • 1,5rlk Oliiviöljyä
  • 1kpl Keltasipuli
  • 1kpl Närpiön Vihanneksen punainen paprika
  • 1pussi Babypinaattia, 65g
  • 1tl Yrttisuolaa
  • 1tl Roomankuminaa
  • 0,25tl Mustapippuria
  • Hyppysellinen chilijauhetta
  • 0,5dl Kookoskermaa tai ruuanlaittokermaa
  • 200g Halloumia
Tortillat
  • 3dl Kikhernejauhoja
  • 3,5dl Vettä
  • 0,5tl Yrttisuolaa
  • Kookos- tai oliiviöljyä paistamiseen
Avokadoseos
Instructions
Täyte
  1. Aloita täytteestä.
  2. Keitä riisi 20 minuuttia, siinä saa mielellään olla hiukan purentavastusta tallella.
  3. Pienennä sinä aikana sipuli ja paista se kevyesti öljyssä.
  4. Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi ja lisää paistinpannuun.
  5. Paista kunnes ovat pehmeitä.
  6. Lisää sitten babypinaatti, mausteet ja kerma.
  7. Paista vielä muutaman minuutin ja kaada sitten kattilaan.
  8. Kuutio sillä aikaa halloumijuusto ja paista kuivassa paistinpannussa kunnes palat saavat väriä.
  9. Sekoita halloumijuusto kattilaan ja laita se sivuun sillä aikaa kun teet kikhernetortillat.
Tortillat
  1. Vatkaa kikhernejauhot, suola ja vesi kulhossa.
  2. Paista paistinpannulla pari minuuttia per puoli.
  3. Taikina riittää noin 4-5 tortillaan.
Avokadoseos
  1. Murskaa avokado haarukalla ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita avokadosose, tomaatit, limemehu ja suola pieneen kulhoon.
  3. Täytä tortillat riisi- ja halloumiseoksella ja avokadoseoksella sekä purista päälle hieman limemehua.
  4. Maistuvat parhaimmilta kun ne syödään heti paistamisen jälkeen
Lyhyt kuvaus

Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat sopivat heillekin joilla on gluteeniton ruokavalio.