Kikhernetortillat halloumilla ja avokadoseoksella
Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat ovat täydellinen vaihtoehto tavallisille. Täytä oman maun mukaan. Tässä reseptissä ovat täytettyjä punaisella riisillä, paprikalla, baby pinaatilla ja halloumilla sekä avokadoseoksella.
Ruokalaji
Lisukkeet
,
Naposteluruoka
,
Pääruoat
,
Välipalat
Ruokavalio
Gluteeniton
,
Kananmunaton
Kausi
Arkiruoka
,
Halloween
,
Juhla
,
Kesä
,
Satokausi
,
Vappu
Valmistus
Keitetty
,
Paistettu
,
Sekoitettu
Valmistusaika
< 60 min
,
30-60 min
,
30-60 min
Vaikeusaste
Vähän vaativampi
Annokset
4-5
annosta
Annokset
4-5
annosta
Aineosat
Täyte
1,5
dl
Punaista riisiä (valkoinen sopii myös)
1,5
rlk
Oliiviöljyä
1
kpl
Keltasipuli
1
kpl
Närpiön Vihanneksen punainen paprika
1
pussi
Babypinaattia, 65g
1
tl
Yrttisuolaa
1
tl
Roomankuminaa
0,25
tl
Mustapippuria
Hyppysellinen chilijauhetta
0,5
dl
Kookoskermaa tai ruuanlaittokermaa
200
g
Halloumia
Tortillat
3
dl
Kikhernejauhoja
3,5
dl
Vettä
0,5
tl
Yrttisuolaa
Kookos- tai oliiviöljyä paistamiseen
Avokadoseos
2
kpl
Pientä avokadoa
1
dl
Närpiön Vihanneksen Dunne
1
rlk
Limemehua
0,5
tl
Yrttisuolaa
Instructions
Täyte
Aloita täytteestä.
Keitä riisi 20 minuuttia, siinä saa mielellään olla hiukan purentavastusta tallella.
Pienennä sinä aikana sipuli ja paista se kevyesti öljyssä.
Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi ja lisää paistinpannuun.
Paista kunnes ovat pehmeitä.
Lisää sitten babypinaatti, mausteet ja kerma.
Paista vielä muutaman minuutin ja kaada sitten kattilaan.
Kuutio sillä aikaa halloumijuusto ja paista kuivassa paistinpannussa kunnes palat saavat väriä.
Sekoita halloumijuusto kattilaan ja laita se sivuun sillä aikaa kun teet kikhernetortillat.
Tortillat
Vatkaa kikhernejauhot, suola ja vesi kulhossa.
Paista paistinpannulla pari minuuttia per puoli.
Taikina riittää noin 4-5 tortillaan.
Avokadoseos
Murskaa avokado haarukalla ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi.
Sekoita avokadosose, tomaatit, limemehu ja suola pieneen kulhoon.
Täytä tortillat riisi- ja halloumiseoksella ja avokadoseoksella sekä purista päälle hieman limemehua.
Maistuvat parhaimmilta kun ne syödään heti paistamisen jälkeen
Lyhyt kuvaus
Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat sopivat heillekin joilla on gluteeniton ruokavalio.