Kimchi

Hapattaminen on yksi viime aikaisista ruokatrendeistä ja se on erityisesti näkynyt ravintoloiden ruokalistoilla. Trendikkyyden lisäksi hapattamisen sanotaan olevan myös ihmisen suolistolle hyväksi, joten sitä suuremmalla syyllä on nyt aika kokeilla kimchin valmistusta!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Trendikäs kimchi syntyy kiinankaalista ja kyssäkaalista. Koukuttavan hyvää!

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

600g kiinankaalia
25g hienoa merisuolaa
35g karkeaa merisuolaa
Tärkkelystahna
3/4rkl perunatärkkelystä + 2 rkl vettä
1dl Vettä
Maustetahna
4 Valkosipulinkynttä
10g inkivääriä
50g Sipulia
35g gochugaru- chilijauhetta tai chilirouhetta
50ml Kalakastiketta
1tl Soijakastiketta
2tl ruokokidesokeria tai kookosokeria
1rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
225g kyssäkaalia tai retikkaa ohueksi suikaloituna (julienne)
1ruukku ruohosipulia leikattuna n. 4 cm:n paloihin
2 kevätsipulia leikattu pituussuunnassa halki ja 4 cm:n paloihin
  1. Leikkaa kokonaisen kiinankaalin kantaa, noin 10 cm:n viilto ja revi kaali varovasti kahteen osaan. Huuhtele hyvin.
  2. Sekoita isossa tasapohjaisessa astiassa ½ l vettä sekä hieno suola keskenään.
  3. Hiero karkea suola kaalin lehtiin keskittyen enemmän paksuun kantaan ja lehtiin ja edeten kohti ohuempi lehtiä. Hiero suolaa myös lehtityviin.
  4. Nosta kaali ensin leikkauspinta alaspäin suolaliemeen ja anna maustua 2 tuntia. Käännä sitten kaali toisinpäin ja jatka suolaamista vielä toiset 2 tuntia. Kaalin lehtien tulisi tämän jälkeen olla pehmeitä ja velttoja. Nosta kaali suolaliemestä ja huuhtele se huolellisesti. Maista kaalin lehteä – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta mikäli se on hirvittävän suolainen, jatkaa huuhtomista. Kuivaa kaali huolellisesti.
  5. Valmista tärkkelystahna. Lisää perunatärkkelyksen joukkoon ensi 3 rkl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput 1 dl vettä ja sekoita. Kaada seos pieneen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes saat aikaan paksun kiisselimäisen tahnan. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Maustetahnaa varten sekoita keskenään kaikki aineet monitoimikoneen kulhossa. Lisää myös jäähtynyt tärkkelystahna ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaavi maustetahna isoon kulhoon ja sekoita sen joukkoon kuorittu ja suikaloitu kyssäkaali, ruohosipuli- sekä kevätsipulipalat. Lisää maustetahna kaalin lehtien väliin joko lusikalla tai käsin (käytä hanskoja). Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kaalipala tiukaksi paketiksi, niin että uloin lehti peittää paketin kokonaisuudessaan.
  8. Siirrä kaalinyytit puhtaaseen tölkkiin. Kannen ja kaalin väliin tulisi jäädä 3 cm tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia ensin huoneenlämmössä 2 päivää. Avaa kansi ja paina lusikalla kaalinyyttejä kaaleista irronneen nestepinnan alapuolelle ja sulje kansi uudelleen. Siirrä tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin kimchiä säilytät, sitä voimakkaamman makuinen siitä tulee.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Kimchi

Hapattaminen on yksi viime aikaisista ruokatrendeistä ja se on erityisesti näkynyt ravintoloiden ruokalistoilla. Trendikkyyden lisäksi hapattamisen sanotaan olevan myös ihmisen suolistolle hyväksi, joten sitä suuremmalla syyllä on nyt aika kokeilla kimchin valmistusta!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Trendikäs kimchi syntyy kiinankaalista ja kyssäkaalista. Koukuttavan hyvää!

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

600g kiinankaalia
25g hienoa merisuolaa
35g karkeaa merisuolaa
Tärkkelystahna
3/4rkl perunatärkkelystä + 2 rkl vettä
1dl Vettä
Maustetahna
4 Valkosipulinkynttä
10g inkivääriä
50g Sipulia
35g gochugaru- chilijauhetta tai chilirouhetta
50ml Kalakastiketta
1tl Soijakastiketta
2tl ruokokidesokeria tai kookosokeria
1rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
225g kyssäkaalia tai retikkaa ohueksi suikaloituna (julienne)
1ruukku ruohosipulia leikattuna n. 4 cm:n paloihin
2 kevätsipulia leikattu pituussuunnassa halki ja 4 cm:n paloihin
  1. Leikkaa kokonaisen kiinankaalin kantaa, noin 10 cm:n viilto ja revi kaali varovasti kahteen osaan. Huuhtele hyvin.
  2. Sekoita isossa tasapohjaisessa astiassa ½ l vettä sekä hieno suola keskenään.
  3. Hiero karkea suola kaalin lehtiin keskittyen enemmän paksuun kantaan ja lehtiin ja edeten kohti ohuempi lehtiä. Hiero suolaa myös lehtityviin.
  4. Nosta kaali ensin leikkauspinta alaspäin suolaliemeen ja anna maustua 2 tuntia. Käännä sitten kaali toisinpäin ja jatka suolaamista vielä toiset 2 tuntia. Kaalin lehtien tulisi tämän jälkeen olla pehmeitä ja velttoja. Nosta kaali suolaliemestä ja huuhtele se huolellisesti. Maista kaalin lehteä – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta mikäli se on hirvittävän suolainen, jatkaa huuhtomista. Kuivaa kaali huolellisesti.
  5. Valmista tärkkelystahna. Lisää perunatärkkelyksen joukkoon ensi 3 rkl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput 1 dl vettä ja sekoita. Kaada seos pieneen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes saat aikaan paksun kiisselimäisen tahnan. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Maustetahnaa varten sekoita keskenään kaikki aineet monitoimikoneen kulhossa. Lisää myös jäähtynyt tärkkelystahna ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaavi maustetahna isoon kulhoon ja sekoita sen joukkoon kuorittu ja suikaloitu kyssäkaali, ruohosipuli- sekä kevätsipulipalat. Lisää maustetahna kaalin lehtien väliin joko lusikalla tai käsin (käytä hanskoja). Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kaalipala tiukaksi paketiksi, niin että uloin lehti peittää paketin kokonaisuudessaan.
  8. Siirrä kaalinyytit puhtaaseen tölkkiin. Kannen ja kaalin väliin tulisi jäädä 3 cm tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia ensin huoneenlämmössä 2 päivää. Avaa kansi ja paina lusikalla kaalinyyttejä kaaleista irronneen nestepinnan alapuolelle ja sulje kansi uudelleen. Siirrä tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin kimchiä säilytät, sitä voimakkaamman makuinen siitä tulee.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Kimchi
Hapattaminen on yksi viime aikaisista ruokatrendeistä ja se on erityisesti näkynyt ravintoloiden ruokalistoilla. Trendikkyyden lisäksi hapattamisen sanotaan olevan myös ihmisen suolistolle hyväksi, joten sitä suuremmalla syyllä on nyt aika kokeilla kimchin valmistusta!
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Resepti

600g kiinankaalia
25g hienoa merisuolaa
35g karkeaa merisuolaa
Tärkkelystahna
3/4rkl perunatärkkelystä + 2 rkl vettä
1dl Vettä
Maustetahna
4 Valkosipulinkynttä
10g inkivääriä
50g Sipulia
35g gochugaru- chilijauhetta tai chilirouhetta
50ml Kalakastiketta
1tl Soijakastiketta
2tl ruokokidesokeria tai kookosokeria
1rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
225g kyssäkaalia tai retikkaa ohueksi suikaloituna (julienne)
1ruukku ruohosipulia leikattuna n. 4 cm:n paloihin
2 kevätsipulia leikattu pituussuunnassa halki ja 4 cm:n paloihin

Ohjeet

  1. Leikkaa kokonaisen kiinankaalin kantaa, noin 10 cm:n viilto ja revi kaali varovasti kahteen osaan. Huuhtele hyvin.
  2. Sekoita isossa tasapohjaisessa astiassa ½ l vettä sekä hieno suola keskenään.
  3. Hiero karkea suola kaalin lehtiin keskittyen enemmän paksuun kantaan ja lehtiin ja edeten kohti ohuempi lehtiä. Hiero suolaa myös lehtityviin.
  4. Nosta kaali ensin leikkauspinta alaspäin suolaliemeen ja anna maustua 2 tuntia. Käännä sitten kaali toisinpäin ja jatka suolaamista vielä toiset 2 tuntia. Kaalin lehtien tulisi tämän jälkeen olla pehmeitä ja velttoja. Nosta kaali suolaliemestä ja huuhtele se huolellisesti. Maista kaalin lehteä – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta mikäli se on hirvittävän suolainen, jatkaa huuhtomista. Kuivaa kaali huolellisesti.
  5. Valmista tärkkelystahna. Lisää perunatärkkelyksen joukkoon ensi 3 rkl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput 1 dl vettä ja sekoita. Kaada seos pieneen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes saat aikaan paksun kiisselimäisen tahnan. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Maustetahnaa varten sekoita keskenään kaikki aineet monitoimikoneen kulhossa. Lisää myös jäähtynyt tärkkelystahna ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaavi maustetahna isoon kulhoon ja sekoita sen joukkoon kuorittu ja suikaloitu kyssäkaali, ruohosipuli- sekä kevätsipulipalat. Lisää maustetahna kaalin lehtien väliin joko lusikalla tai käsin (käytä hanskoja). Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kaalipala tiukaksi paketiksi, niin että uloin lehti peittää paketin kokonaisuudessaan.
  8. Siirrä kaalinyytit puhtaaseen tölkkiin. Kannen ja kaalin väliin tulisi jäädä 3 cm tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia ensin huoneenlämmössä 2 päivää. Avaa kansi ja paina lusikalla kaalinyyttejä kaaleista irronneen nestepinnan alapuolelle ja sulje kansi uudelleen. Siirrä tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin kimchiä säilytät, sitä voimakkaamman makuinen siitä tulee.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Voitaikinanyyttejä
Voitaikinanyyttejä tomaatilla, fetalla & basilikalla

Voitaikinanyyttejä tomaatilla, fetalla & basilikalla

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Kurkku-gazpacho
Kurkku-gazpacho limellä ja inkiväärillä

Kylmä kurkku-gazpacho alkupalaksi

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Paprikapasta
Pasta ihanalla paprikakastikkeella

Ruokaisa pasta paprikakastikkeella.

Votes: 5
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tomaattisalsa
Tomaattisalsa

Tarjoile tortillasipsien kanssa tai lisukkeena tacoihin tai tortilloihin.

Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!