
![]() |
Kokonaisena kypsennetty kukkakaali
Lisukkeeksi pääruuan kanssa tai lounaaksi.
Kokonaisena kypsennetty kukkakaali sitruunan ja kevätsipulin kanssa.
Mauste öljy
Oatgurt-kastike
Tarjoiluun
|
|
![]() |
Kokonaisena kypsennetty kukkakaali
Lisukkeeksi pääruuan kanssa tai lounaaksi.
Kokonaisena kypsennetty kukkakaali sitruunan ja kevätsipulin kanssa.
|
![]() |

Kokonaisena kypsennetty kukkakaali
Lisukkeeksi pääruuan kanssa tai lounaaksi.
2kpl | Kukkakaalia, pientä |
Mauste öljy
1,25dl | Oliiviöljyä |
4kpl | Kevätsipulia |
1kpl | Sitruuna, mehu sekä kuori |
1tl | Sokeria |
Suolaa |
Mustapippuria |
Oatgurt-kastike
1dl | Oatgurt |
1/3 | Mauste öljystä |
Tarjoiluun
Babypinaattia tai vuonankaalia |
Setrin pähkinöitä paahdettuja |
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaalista juuri sekä varsilehdet pois, aseta uunipellille.
- Sekoita mauste öljyn kaikki ainekset sileäksi öljyksi.
- Käytä noin 2/3 kukkakaalin peittämiseen ja säästä loput.
- Paista kukkakaali uunissa n 25 minuuttia kunnes se on saanut väriä ja pehmennyt.
- Anna jäähtyä hetken, leikkaa kimpuiksi ja tarjoile babypinaatin, oatgurtin sekä paahdettujen setrin pähkinöiden kanssa.