Kunnon tzatziki
Huhhuh mitkä maut! Aidossa tzatzikissa valkosipuli saa maustaa jogurttia vähintään tunnin ajan ja kurkku on kunnolla valutettu, jonka ansiosta kastike on ihanan paksua. Tilli sopii tzatzikin mausteeksi mainiosti!
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • ½ Kurkku
  • 3 ½dl Turkkilaista jogurttia
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 2rkl Oliiviöljyä
  • 1rkl Valkoviinietikkaa
  • ½tl Suolaa
  • 1rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Instructions
  1. Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan vähintään tunniksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon oliiviöljyn, valkoviinietikan ja suolan kanssa. Laita jogurtti maustumaan jääkaappiin kurkkujen valumisen ajaksi.
  3. Sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Sekoita joukkoon myös tilli. Tarkista maku. Tarjoile tzatziki esimerkiksi kasvispihvien kanssa.
Lyhyt kuvaus

Rapsakka kurkku taipuu herkulliseksi, reilusti valkosipulia sisältäväksi jogurttikastikkeeksi, taztzikiksi. Se maistuu vaikka kasvispihvien kaverina.