Kurpitsacurry
Makea, mieto ja helposti valmistettava curry. Tämä sopii hyvin ensimmäiseksi kokeiluksi curryjen maailmaan. Voit pilkkoa jo etukäteen kurpitsan ja sipulit näin säästät aikaa kun itse ruoka pitäisi valmistaa. Kun käytät valmiita kypsiä papuja niin huuhtele niistä liemi pois. Tämä on myös edullinen.
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 1/2kpl myskikurpitsa
  • 4kpl valkosipulin kynttä
  • 1kpl Sipuli
  • 2rkl vaahterasiirappi
  • 4rkl Curry
  • 1/2tl Veylon kaneli
  • 0,5-1tl Inkiväärijauhe
  • (1tl panang currytahna)
  • 1ripaus Suolaa
  • 1rkl kasvisliemijauhe
  • 250g paseerattu tomaatti
  • 2dl kookosmaito
  • 1tlk kidney- tai valkopapua
Instructions
  1. Kuori kurpitsa ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi eli kuinka pieninä paloina haluat ne syödä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Laita pannulle pilkotut kurpitsan palat ja sipulit.
  4. Anna hetki olla.
  5. Lisää tarvittaessa vettä etteivät pala.
  6. Lisää joukkoon curry, kaneli, inkiväärijauhe, suola ja kasvisliemijauhe sekä 3-4dl vettä.
  7. Anna muutama minuutti porista.
  8. Lisää paseerattu tomaatti ja kookosmaito sekä pavut.
  9. Keitä n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  10. Tarjoile riisin kera.
Lyhyt kuvaus

Tässä on helppo ja mieto curry arkiruuaksi! Valmistukseen menee noin puoli tuntia ja tarvitset välineiksi yhden paistinpannun, mitat ja veitsen.