Lehtikaalipannari (myös gluteeniton)
Kokeilin tehdä tätä pannaria soijajauhoilla ja soijamaidolla. Tuli tosi maukasta, mutta tarttui hieman uunipellille.Suosittelen käyttämään leivinpaperia soija-versiolle, yhtä lämpimästi miten suosittelen ”ei- paperin käyttöä” vehnäjauho-versiolle ihanan rapean reunan vuoksi.
Annokset
6
Annokset
6
Aineosat
  • 3kpl Kananmuna
  • 1tl Suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoa (tai soijajauhoa)
  • 7dl maitoa (tai soijamaitoa)
  • 250g Lehtikaalia
  • 100 g fetajuustoa (tai vastaavaa salaattijuustoa)
  • 2 rkl Öljyä
  • 2dl Kuohukermaa
  • 1dl smetanaa
Instructions
  1. Sekoita kananmunat, suola, jauhot ja maito kulhossa ja anna seisoa sen aikaa kun teet täytteen.
  2. Pese ja valuta lehtikaali. Pilko se pieniksi suikaleiksi. Paista pannulla muutama minuutti, sen verran, että lehtikaali hieman pehmenee ja väri muuttuu ruohonvihreäksi. Anna jäähtyä hieman.
  3. Pilko fetajuusto pieniksi kuutioiksi.
  4. Esilämmitä uuni 225°.
  5. Kuumenna öljy vuoassa uunissa.
  6. Sekoita lehtikaali ja fetajuusto taikinaan ja kaada taikina kuuman öljyn päälle.
  7. Paista uunissa puoli tuntia.
  8. Kaada pannarin päälle kermaa ja laitaa takaisin uuniin pariksi minuutiksi, niin että kermaa imeytyy.
  9. Levitä smetanaa päälle ja tarjoa vihreäsalaatin kanssa.
Lyhyt kuvaus

Nopea välipala, iltapala ja miksei koko ateria, yhdistettynä salaatin kanssa. Tästä saat rautaa ja paljon muuta hyvää keholle. Ja lapset vihdoin suost