Linssi-kurpitsacurry uunissa
Linssi-kurpitsacurry on helppotekoinen arkiruoka, joka maistuu esimerkiksi keitetyn riisin tai kvinoan kaverina. Mausta curry makusi mukaan thai-currytahnalla: ruokalusikallinen riittää lapsiperheen ruokaan, tulisemman ystävä laittaa ainakin kolme!
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 1 myskikurpitsa (n. 900 g)
  • 1 Punasipuli
  • 1rkl Öljyä
  • 1-3rkl punaista thai-currytahnaa
  • 1 ½dl kiehuvaa vettä
  • 1prk kypsiä punaisia linssejä
  • 2dl Kookosmaitoa
  • Suolaa
  • 1 Lime
  • Seesaminsiemeniä
  • Tuoretta korianteria
Instructions
  1. Kuori kurpitsa, halkaise se ja koverra siemenet pois. Leikkaa kurpitsa suupaloiksi. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä ja laita kurpitsat ja punasipulit vuokaan. Lisää currytahna ja kiehuva vesi, sekoita. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
  3. Lisää vuokaan valutetut linssit ja kookosmaito. Laita takaisin uuniin ilman kantta ja jatka paistamista n. 10 minuutin ajan. Mausta curry suolalla ja puolikkaan limen mehulla. Ripottele curryn päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile tuoreen korianterin ja limelohkojen kanssa. Lisukkeeksi sopii esim. keitetty riisi tai kvinoa.
Lyhyt kuvaus

Maukas curry myski- eli butternutkurpitsasta ja linsseistä valmistuu helposti uunissa!