Minipavlova-kakkuja
Rapea ja sitkeä marenki, happamuus lemon curdista, kuohukermaa ja tuoreita marjoja, kuka sitä voi vastustaa?
Annokset Valmisteluaika
6kappaletta 30minuuttia
Keittoaika
50minuuttia
Annokset Valmisteluaika
6kappaletta 30minuuttia
Keittoaika
50minuuttia
Aineosat
Marengit
  • 3kpl Kananmunavalkuaista
  • 3dl Sokeria
  • 1tl Vaniljasokeria
  • 1tl Puristettua sitruunamehua
Lemon curd, 1 annos
  • 2kpl Ekologista sitruunaa
  • 2dl Sokeria
  • 80g Voita
  • Vettä
Tarjoiluun
  • Kuohukermaa
  • Tuoreita marjoja
  • Ananaskirsikoita
  • Maustekirveliä tai sitruunamelissaa
  • Puuterisokeria
  • Kaakaojauhetta
Ohjeet
Marengit
  1. Erota kananmunavalkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  2. Vatkaa kananmunavalkuaiset kuohkeiksi 2-3 minuuttia kovalla teholla.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vatkaa vielä 2-3 minuuttia kunnes marenkitaikina on kiiltävä.
  4. Paista 15 minuuttia 150 asteessa, laske lämpöä ja paista vielä 30 minuuttia.
  5. Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.
Lemon curd
  1. Raasta kuori sitruunoista, purista mehu ja sekoita.
  2. Lisää kananmunat ja sokeri, anna hautua miedolla teholla koko ajan sekoittaen tai kulhossa vesihauteessa.
  3. Ota levyltä, sekoita joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi vanukkaaksi.
  4. Anna jäähtyä täysin.
Kasaa ja tarjoile
  1. Kasaa pavlovat niin että marenki tulee alle, valuta päälle lemon curdia, pursota tai kauho päälle kuohutettu kerma.
  2. Aseta päälle tuoreita marjoja, muutama yrtinlehti, runsaasti puuterisokeria ja vähän kaakaojauhetta.
Lyhyt kuvaus

Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla