Molletes
"Molletes" tarjoillaan yleensä aamupalana, mutta sitä voidaan tarjoilla myös pääruokana. Tästä aamupalasta löytyy useita eri versioita, mutta tämä on perinteisin.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
|
|
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
|
|
"Molletes" on tyypillinen meksikolainen arkiruoka, joka on herkullinen, näyttävä ja helppo valmistaa.
400g |
Esikypsennettyjä mustia tai punaisia papuja |
2 kpl |
Patonkia tai chiabattaa |
150g |
Juustoa (esim. gouda) |
|
Pico de gallo - Valmista salsa "Pico de gallo".
- Leikkaa tomaatit ja 1/4 sipulia pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon,
- Lisää hienonnettua korianteria ja purista limet.
- Sekoita hyvin lusikalla ja lisää hienonnettua chilejä tai jalapenoa (jos et pidä tulisuudesta, niin voit jättää chilin pois).
- Suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Anna pico de gallon maustua vähintään 30 minuutin ajan.
Pavut - Kun pico de gallo on maustumassa, valmista pavut.
- Leikkaa 1/8 sipulia hyvin pieniksi neliöiksi.
- Lämmitä ruokalusikallinen öljyä kattilassa keskilämmöllä ja lisää sipuli.
- Paista sipuli, kunnes se on hieman ruskea, varo, ettet polta sitä.
- Huuhtele pavut huolellisesti ja lisää ne kattilaan.
- Sekoita papuja minuutin ajan ja lisää oregano, hyppysellinen suolaa, jauhettua mustapippuria ja sekoita vielä minuutin ajan.
- Lisää kattilaan 1 ja puoli kupillista vettä ja kana- tai vihanneskuutio.
- Kiehauta seos.
- Heti kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna papujen hautua niin kauan, kunnes jäljellä on enää 1/6 nesteestä.
- Kun pavut ovat valmiita, murskaa ne joko käsisurvimella tai sauvasekoittimella.
Leivät - Leikkaa patongit ja laita papuseos patongin päälle.
- Peitä molletesit juustolla ja laita ne uuniin kunnes juusto on sulanut.
- Laita salsaa päälle ja tarjoile.
|
|
Foodaestheticsbcn Foodaestheticsbcn |
|
|