Mustajuuririsotto porkkanalla
Risotto on helppo lämmittää seuraavana päivänä!
Annokset Prep Time
4annosta 30minuuttia
Cook Time
20minuuttia
Annokset Prep Time
4annosta 30minuuttia
Cook Time
20minuuttia
Aineosat
Risotto
  • 300g Mustajuurta (5-6 kpl)
  • 2kpl Keltasipulia
  • 2rkl Oliiviöljyä
  • 2kpl Liemikuutiota
  • 9dl Vettä
  • 1/2dl Vaaleaa etikkaa
  • 2 1/2dl Avorioriisiä, vaihtoehtoisesti puuroriisiä
  • 80g Juustoraastetta
Pikkelöity porkkana
  • 2kpl Porkkanaa
  • 2rkl Viinietikkaa
  • 1rkl Sokeria
Instructions
Risotto
  1. Kuori sipuli ja mustajuuret.
  2. Leikkaa mustajuuri kolikoiksi ja sipuli hienoksi.
  3. Lämmitä vesi, liemikuutiot ja viinietikka kattilassa.
  4. Kaada oliiviöljy lämpimään isoon paistinpannuun, kuullota riisi ja kasvikset kunnes riisi on kiiltävä, kaada päälle lämmintä lientä, aloita n 1/3 liemestä ja sen mukaan lisää kun riisi imee nestettä.
  5. Risotto on valmis noin 15-20 minuutin kuluttua kun riisi on pehmennyt.
  6. Sekoita joukkoon juustoraaste ja maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoile siemenillä ja pikkelöidyllä porkkanalla päällystettynä.
Pikkelöityä porkkanaa
  1. Leikkaa porkkana niin ohuiksi suikaleiksi kun saat ne.
  2. Kaada päälle viinietikka ja sokeri.
  3. Sekoita hyvin ja purista kunnes alkavat nesteytyä.
Lyhyt kuvaus

Kevyt ja täyttävä!