Paahdettu paprikakeitto
Tätä paprikakeittoa voi tarjoilla joko alkuruokana tai pääruokana.
Annokset
6
Cook Time
45
Annokset
6
Cook Time
45
Aineosat
  • 6kpl Punaista paprikaa, kotimaisia
  • 4kpl Valkosipulinkynttä
  • 2kpl Sipulia
  • 8dl Vettä
  • 1kpl Kasvisliemikuutio
  • 1tl Sitruunamehua
  • 1/2dl Ranskankermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Chilikastiketta
Tarjoiluun:
  • 6rkl Fetaa
  • Persiljaa
Instructions
  1. Aloita leikkaamalla paprikat isoiksi paloiksi, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Siirrä paprikat ja valkosipulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda grillivastuksen alla uunissa kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua ja kiristyä.
  3. Laita kuumat paprikat kannelliseen muovirasiaan tai suljettavaan muovipussiin. Anna levätä ja höyrystyä n. 15 minuuttia.
  4. Sillä aikaa kun paprikat paahtuvat kuullota sipulit pannulla kunnes ne ovat läpikuultavat ja pehmenneet.
  5. Kun paprikat ovat hieman viilenneet, ota ne rasiasta / pussista ja irrota kuoret. Kuoria ei tarvitse irroittaa kokonaan, mutta poista ainakin tummenneet / palaneet kuorenpalat.
  6. Lisää paprikat monitoimilaitteeseen, lisää valkosipulikynnet ja kuullotetut sipulit. Surraa tasaiseksi.
  7. Kaada paprikasose kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio, suola, chilikastike (valinnainen) ja mustapippuri. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä n 20–30 minuuttia.
  8. Pienennä lämpöä hellalla ja lisää ranskankerma sekä sitruunamehu. Maista ja mausta lisää jos tarve.
  9. Annostele keitto lautasille, murenna päälle feta ja koristele persiljalla. Tarjoile höyryävän kuumana leivän kera.
Lyhyt kuvaus

Tarjoile höyryävän kuumana hyvä leivän kera.