Patatas bravas
Yksi Espanjan suosituimmista tapas ruuista, tässä tehtynä vegaanisesta majoneesista sekä hienoista kotimaisista Annabelle perunoista!
Annokset Prep Time
4-6henkilölle 20minuuttia
Cook Time
20minuuttia
Annokset Prep Time
4-6henkilölle 20minuuttia
Cook Time
20minuuttia
Aineosat
Perunat
  • 8kpl Kotimaista perunaa, keskikokoista
  • 1,5rkl Oliiviöljyä
  • 1/2tl Paprikajauhetta
  • 1/2tl Suolaa
  • Mustapippuria
Kastike
  • 120g Vegaanista majoneesia
  • 1tl Paprikajauhetta, savustettu
  • 10pisaraa Tabascoa
  • 50g paseerattua tomaattia
  • 1/2tl Valkosipulijauhetta
  • 1/2tl Sipulijauhetta
  • 1tl Hunajaa
Tarjoiluun
  • Lehtipersiljaa
Instructions
Perunat
  1. Aseta uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori perunat ja huuhtele.
  3. Leikkaa perunat karkeiksi paloiksi.
  4. Sekoita leivinpaperilla varustetulle uunipellille yhdessä oliiviöljyn, paprikajauheen, suolan ja mustapippurin kanssa.
  5. Paista uunissa n 20 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja ovat pehmeät.
Kastike
  1. Tee sillä aikaa kastike
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, mausta tarvittaessa suolalla.
  3. Valuta kastike lämpimien perunoiden päälle, levitä päälle hienonnettua lehtipersiljaa.
Lyhyt kuvaus

Espanjalainen tapas, patatas bravas