Pavuilla täytetyt paprikat
Täytetyt paprikat ovat yksi suosituimmista resepteistä minun blogissa. Ei ihme: ne ovat myös yksi suosituimmista ruoista bosnialaisessa keittiössä. Minun suosikkini on kasvisversio: pavuilla täytetty. Sitä voi yhtä hyvin tarjoilla lisukkeena kuin myös pääruokana.
Annokset
5
Annokset
5
Aineosat
  • 10kpl Paprikaa
  • 2 kpl isoa sipulia
  • 2prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 2dl paseerattua tomaattia
  • 1tl Suolaa
  • 1-2 tl Mustapippuria
  • ½dl Persiljaa
Instructions
  1. Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä.
  2. Valuta pavuista suurin osa liemestä pois. Lisää pavut sipulin joukkoon ja paista vähän aikaa, että seos sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää persiljaa.
  3. Puhdista paprikat kannoista ja siemenistä.
  4. Täytä paprikat papu-sipuliseoksella ja laita uunivuokaan. Valuta päälle paseerattua tomaattia.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kauniin ruskeaksi.
Lyhyt kuvaus

Bosniassa arkiruokana syödään paljon täytettyjä kasviksia: täytetyt kesäkurpitsat, viinilehtikääryleet, sipuli, tomaatit ja kaikkien suosikit paprikat