Pitaleipävati

Pitaleipävati on yhdistelmä Lähi-itää ja kotimaista satokautta. Pitaleivät ja tahini ovat tyypillisesti käytössä Lähi-idässä, samoin pistaasipähkinät, joita käytetään esimerkiksi baklavassa. Suomalaisuutta tuovat kukkakaali ja porkkana. Ruokan ylijäämätahinin voi käyttää leivän päällä.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pitaleipävati on yhdistelmä Lähi-itää ja kotimaista syksyn satokautta.

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4kpl pitaleipiä
2kpl isoja porkkanoita
½pieni Kukkakaali
2rkl Oliiviöljyä
1tl juustokuminaa
1kpl granaattiomena
2dl pistaasipähkinöitä kuorimattomina
200g Turkkilaista jogurttia
rkl tahinia
ripaus Suolaa
ripaus Chiliä
  1. Tee ensin kastike. Sekoita turkkilainen jogurtti ja tahini keskenään. Mausta ripauksella chilijauhetta ja suolaa. Siirrä sivuun maustumaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kokonainen pitaleipä kuuteen kolmionmalliseen, nachon näköiseen osaan. Irrota pitaleivän puolet toisistaan. Asettele kolmiot leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Kuori porkkanat ja pilko ne tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita lusikalla, jotta öljy leviää tasaisesti. Paista pitaleipiä ja porkkanoita 15 minuuttia. Tarkkaile pitaleipiä paiston aikana, ja varo etteivät ne pala.
  4. Leikkaa sillä välin kukkakaalin nuppuja pieniin paloihin. Laita kukkakaalit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi ja ripottele pinnalle juustokuminaa.
  5. Ota pitaleivät uunista, ja laita kukkakaalit tilalle. Porkkanat jäävät vielä uuniin. Paahda kukkakaalia ja porkkanoita 15 minuuttia.
  6. Täytä isohko kulho tai kattila viileällä vedellä. Halkaise granaattiomena 4-6 osaan, ja irrota paloista siemenet veden alla. Kaada granaattiomenan siemenet siivilään. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi niitä hiukan. Maista jogurttia ja lisää tarvittaessa maun mukaan suolaa tai chiliä.
  7. Nosta uunista kypsät porkkanat ja kukkakaalit. Rouhi molempien päälle suolaa ja sekoita hyvin.
  8. Levitä pitaleivät annoslautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pitojen päälle kukkakaalit ja porkkanat. Kaada kasvisten päälle jogurttikastike. Ripottele annoksen päälle granaattiomenan siemenet ja pistaasipähkinät. Valuta annoksen päälle halutessasi hiukan oliiviöljyä.

Kokkisi oli

Jenni AlvariJenni Alvari

Testaa seuraavaksi

Pitaleipävati

Pitaleipävati on yhdistelmä Lähi-itää ja kotimaista satokautta. Pitaleivät ja tahini ovat tyypillisesti käytössä Lähi-idässä, samoin pistaasipähkinät, joita käytetään esimerkiksi baklavassa. Suomalaisuutta tuovat kukkakaali ja porkkana. Ruokan ylijäämätahinin voi käyttää leivän päällä.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pitaleipävati on yhdistelmä Lähi-itää ja kotimaista syksyn satokautta.

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4kpl pitaleipiä
2kpl isoja porkkanoita
½pieni Kukkakaali
2rkl Oliiviöljyä
1tl juustokuminaa
1kpl granaattiomena
2dl pistaasipähkinöitä kuorimattomina
200g Turkkilaista jogurttia
rkl tahinia
ripaus Suolaa
ripaus Chiliä
  1. Tee ensin kastike. Sekoita turkkilainen jogurtti ja tahini keskenään. Mausta ripauksella chilijauhetta ja suolaa. Siirrä sivuun maustumaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kokonainen pitaleipä kuuteen kolmionmalliseen, nachon näköiseen osaan. Irrota pitaleivän puolet toisistaan. Asettele kolmiot leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Kuori porkkanat ja pilko ne tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita lusikalla, jotta öljy leviää tasaisesti. Paista pitaleipiä ja porkkanoita 15 minuuttia. Tarkkaile pitaleipiä paiston aikana, ja varo etteivät ne pala.
  4. Leikkaa sillä välin kukkakaalin nuppuja pieniin paloihin. Laita kukkakaalit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi ja ripottele pinnalle juustokuminaa.
  5. Ota pitaleivät uunista, ja laita kukkakaalit tilalle. Porkkanat jäävät vielä uuniin. Paahda kukkakaalia ja porkkanoita 15 minuuttia.
  6. Täytä isohko kulho tai kattila viileällä vedellä. Halkaise granaattiomena 4-6 osaan, ja irrota paloista siemenet veden alla. Kaada granaattiomenan siemenet siivilään. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi niitä hiukan. Maista jogurttia ja lisää tarvittaessa maun mukaan suolaa tai chiliä.
  7. Nosta uunista kypsät porkkanat ja kukkakaalit. Rouhi molempien päälle suolaa ja sekoita hyvin.
  8. Levitä pitaleivät annoslautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pitojen päälle kukkakaalit ja porkkanat. Kaada kasvisten päälle jogurttikastike. Ripottele annoksen päälle granaattiomenan siemenet ja pistaasipähkinät. Valuta annoksen päälle halutessasi hiukan oliiviöljyä.

Kokkisi oli

Jenni AlvariJenni Alvari

Testaa seuraavaksi

Pitaleipävati
Pitaleipävati on yhdistelmä Lähi-itää ja kotimaista satokautta. Pitaleivät ja tahini ovat tyypillisesti käytössä Lähi-idässä, samoin pistaasipähkinät, joita käytetään esimerkiksi baklavassa. Suomalaisuutta tuovat kukkakaali ja porkkana. Ruokan ylijäämätahinin voi käyttää leivän päällä.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Resepti

4kpl pitaleipiä
2kpl isoja porkkanoita
½pieni Kukkakaali
2rkl Oliiviöljyä
1tl juustokuminaa
1kpl granaattiomena
2dl pistaasipähkinöitä kuorimattomina
200g Turkkilaista jogurttia
rkl tahinia
ripaus Suolaa
ripaus Chiliä

Ohjeet

  1. Tee ensin kastike. Sekoita turkkilainen jogurtti ja tahini keskenään. Mausta ripauksella chilijauhetta ja suolaa. Siirrä sivuun maustumaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kokonainen pitaleipä kuuteen kolmionmalliseen, nachon näköiseen osaan. Irrota pitaleivän puolet toisistaan. Asettele kolmiot leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Kuori porkkanat ja pilko ne tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita lusikalla, jotta öljy leviää tasaisesti. Paista pitaleipiä ja porkkanoita 15 minuuttia. Tarkkaile pitaleipiä paiston aikana, ja varo etteivät ne pala.
  4. Leikkaa sillä välin kukkakaalin nuppuja pieniin paloihin. Laita kukkakaalit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi ja ripottele pinnalle juustokuminaa.
  5. Ota pitaleivät uunista, ja laita kukkakaalit tilalle. Porkkanat jäävät vielä uuniin. Paahda kukkakaalia ja porkkanoita 15 minuuttia.
  6. Täytä isohko kulho tai kattila viileällä vedellä. Halkaise granaattiomena 4-6 osaan, ja irrota paloista siemenet veden alla. Kaada granaattiomenan siemenet siivilään. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi niitä hiukan. Maista jogurttia ja lisää tarvittaessa maun mukaan suolaa tai chiliä.
  7. Nosta uunista kypsät porkkanat ja kukkakaalit. Rouhi molempien päälle suolaa ja sekoita hyvin.
  8. Levitä pitaleivät annoslautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pitojen päälle kukkakaalit ja porkkanat. Kaada kasvisten päälle jogurttikastike. Ripottele annoksen päälle granaattiomenan siemenet ja pistaasipähkinät. Valuta annoksen päälle halutessasi hiukan oliiviöljyä.

Kokkisi oli

Jenni AlvariJenni Alvari

Testaa seuraavaksi

Pika-pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Raikkaat etikkaliemessä pikkelöidyt kirsikkatomaatit ovat valmiita nautittavaksi jo seuraavana päivänä! Makua antaa mm. sitruuna ja chili, kokeile lisukkeena tai heitä pastan päälle, oi nam!

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Detoxsmoothie
Detox smoothie

Raikas ja puhdistava smoothie kurkulla, kookosvedellä, inkiväärillä ja limellä.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Paahdettuja uunivihanneksia
Uunipaahdettua vihanneksia

Paahdettuja uunivihanneksia sellaisenaan tai lisukkeilla.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Parsakaalipihvit
Parsakaalipihvit juustolla ja paprikalla

Kasvispihvit joihin saat hiukan potkua käyttämällä vaikka raastettua chilijuustoa.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Galette
Galette tomaatilla ja punajuurella

Kaunis ja maukas galette.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Pähkinäsuklaata suolakaramellilla
Pähkinäsuklaa

Kahvin kanssa tai jälkiruokapöytään.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Paprikasallad
Paprika- & kikhernesalaatti

Ruokaisa salaatti joka soveltuu niin välipalaksi kuin päivälliseksi.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Bataatti cocktailpaloja
Bataatti cocktailpaloja

Gluteenittomat ja vegaaniset coctailpalat!

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Piparkakkusmoothie
Piparkakkusmoothie

Jätä hunaja pois ja valitse gluteenittomat piparkakut niin sinulla on gluteeniton vegaaninen smoothie!

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Pasta tomaattipestolla
Pasta tomaattipestolla

Valitse gluteeniton pasta saadaksesi annoksesta täysin gluteenittoman.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Omenapiirakkasmoothie
Omenapiirakkasmoothie

Valitse gluteenittomat ja laktoosittomat tuotteet sopimaan omaan ruokavalioon.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Shashuka
Shakshuka paprikalla ja kirsikkatomaateilla