Punajuuri-kookoskeitto
Tässä keitossa juuresten aateli punajuuri saa pariksensa täyteläisen kookoskerman. Makuelämys kruunautuu tuoreella timjamilla. Helppo ja yksinkertaisesti valmistuva ruoka. Voit lisätä halutessasi keiton päälle vielä 1-2 viipaletta vuohenjuustoa, jos annoksen ei tarvitse olla vegaanista.
Annokset
2annosta
Annokset
2annosta
Aineosat
  • 2kpl Punajuurta, keskikokoista
  • 2dl Kookoskermaa
  • 1kynsi Valkosipulia
  • 2-3vartta Tuoretta timjamia
  • Mustapippuria
  • Merisuolaa
  • cashewpähkinöitä
  • (Granaattiomenaa)
Instructions
  1. Kuori ja paloittele punajuuret muutaman cm kokoiseksi kuutioiksi.
  2. Laita punajuuripalat kattilaan, kaada päälle (kiehuvaa) vettä ja keitä n 30min (tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä).
  3. Kaada vesi pois.
  4. Pilko valkosipuli ja timjami pienemmäksi ja lisää kattilaan.
  5. Kaada päälle kookoskerma.
  6. Kiehauta.
  7. Soseuta sauvasekoittimella soseiksi.
  8. Mausta pippurilla ja suolalla.
  9. (Jos haluat laittaa pippuria myös keiton pinnalle koristeeksi, laita tässä kohtaa sen verran vähemmän)
  10. Nosta keitto kulhoon.
  11. Laita keiton päälle cashewpähkinöitä tuomaan suutuntumaa ja lisämään annokseen proteiinia.
  12. Lisää granaattiomenan siemeniä ja tuoretta timjamia.
  13. Rouhi myllystä pippuria koristeeksi ja nauti!
Lyhyt kuvaus

Tämä ihana kermainen sosekeitto tuo kulhollisen luksusta niin arkeen kui myös juhlapöydälle! Timjami kruunaa täydellisesti puunajuuri-kookos makuparin