Risonilla täytetty munakoiso
Risoni on pastalaji, joka kuulemma on syntynyt riisin puutteesta italialaisella illallispöydällä ennen vanhaa! Risonia voi monessa tilanteessa käyttää riisinä, mutta myös samalla tavalla kuin muita pastalajikkeita, joten käyttömahdollisuuksia on paljon tällä pienellä ryynillä!
Annokset
4
Annokset
4
Aineosat
  • 2kpl Munakoisoja
  • 1tl Suolaa
  • 0,5dl Oliiviöljyä
Täyte
  • 1kpl Porkkana
  • 2kpl Kotimaisia Närpiön tomaattia
  • 10g Lehtipersiljaa
  • 1,5dl Risoni ryynejä
  • 2rkl Kaprista
  • 1rkl Oliiviöljyä
  • 2tl Vehnäjauhoja
  • 2dl Vettä
  • 2tl Kasvisfondia
  • 80g smetanaa
  • Munakoison sisus
  • 50g Juustoraastetta
Instructions
  1. Pese munakoisot ja puolita pituussuunnassa.
  2. Leikkaa syvät urat leikatun puolen hedelmään. Ripottele suolaa ja valuta oliiviöljyä päälle.
  3. Anna munakoison ”hikoilla” 15-20 minuuttia ennen kuin se paistetaan uunissa 200 asteessa 12 minuuttia.
Täyte
  1. Kuori porkkana ja huuhtele tomaatit.
  2. Leikkaa porkkana ja tomaatit pieniksi kuutioiksi, hienonna persilja.
  3. Kuullota vihannekset, kapris sekä risoni ryynit oliiviöljyssä. Lopussa lisää vehnäjauho.
  4. Lisää vesi ja kasvisfondi, anna kiehua, kunnes risoni on paksuuntunut, lisää smetana ja anna kiehua, kunnes koostumus on kiinteä.
  5. Kaiverra jäähtyneistä munakoisoista hedelmäliha ja sekoita risoni-seoksen kanssa.
  6. Täytä kaiverretut munakoisot seoksella, ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 200 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.
  7. Tarjoile vihersalaatin ja esim tsatsikin kanssa.
Lyhyt kuvaus

Tarjoile vihersalaatin ja esimerkiksi tsatsikin kanssa.