Rustiikkinen tomaattikeitto
Tomaattimurska antaa keitolle syvän punaisen värin ja tuoreet kypsät Närpiöntomaatit antavat keitolle pehmeän ja miellyttävän maun.
Annokset Valmisteluaika
6annosta 25minuuttia
Keittoaika
15minuuttia
Annokset Valmisteluaika
6annosta 25minuuttia
Keittoaika
15minuuttia
Aineosat
  • 500g Tuoreita kypsiä Närpiöntomaatteja
  • 2kpl Salottisipulia
  • 2kpl Valkosipulin kunttä
  • 50g Kalamata-oliiveja
  • n 5g Tuoretta basilikaa
  • n 5g Tuoretta timjamia
  • 0,5dl Oliiviöljyä
  • 500g Murskattuja tomaatteja
  • 1kpl Kasvisliemikuutio
  • 1dl Vettä
  • 2,5dl Ruokakermaa
  • 1rkl Sokeria
  • Suolaa
  • Valkopippuria
Ohjeet
  1. Pese tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuten myös oliivit, timjami ja basilika.
  3. Kuullota oliiviöljyssä kaada mukaan murskattua tomaattia, liemikuutio ja vettä.
  4. Anna kiehua hiljalleen n 10 min, lisää kerma ja kiehauta, mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
  5. Jos haluaa keitosta sileämmän sen voi sekoittaa sauva- tai kannusekoittimella.
  6. Tarjoile vaalealla, hyvänmakuisen leivän kanssa.
Lyhyt kuvaus

Rustiikkinen tomaattikeitto kalamata oliiveilla ja tuoreilla yrteillä