Satokausikalenterin kasvispasta
Satokausikalenteri kehitteli herkullisen kasvispastan, jonka väitetään vaatimattomasti olevan maailman parasta. Sen salaisuus on mehevissä San Marzano tomaateissa yhdistettynä sesongin parhaisiin vihanneksiin, yrtteihin ja saksanpähkinöihin. Voit tarvittaessa vaihtaa spagetin gluteenittomaan!
Annokset
6
Annokset
6
Aineosat
  • 350g San Marzano tomaatteja
  • 2 nippusipulia varsineen
  • 4 Valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • ½ Kesäkurpitsa
  • ½ Punainen paprika
  • 100g Herkkusieniä
  • 3rkl Oliiviöljyä
  • 1rkl Balsamiviinietikkaa
  • ½rkl Sokeria
  • 50g Saksanpähkinöitä
  • 1-2dl pastan keitinvettä
  • 2rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Chilihiutaleita
  • parmesaania lastuina tai raastettuna
  • 400g Spagettia
Ohjeet
  1. Aloita pilkkomalla kasvikset. Leikkaa San Marzano tomaatit kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet (säästä osa sipulinvarsista lisättäväksi valmiin pastan päälle). Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi, kuutioi myös kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet.
  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia minuutin verran. Lisää loput vihannekset ja kuullota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka ja sokeri, jätä kastike hautumaan pienelle lämmölle. Hienonna saksanpähkinät ja sekoita ne joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  4. Säästä pari desia keitinvettä ja valuta spagetti. Sekoita se kasvisten joukkoon yhdessä säästämäsi keitinveden, sipulin varsien ja tuoreiden hienonnettujen yrttien kanssa.
  5. Jaa kasvispasta lautasille ja viimeistele annokset chilihiutaleilla ja tuoreella parmesaanilla.
Lyhyt kuvaus

Maailman paras kasvispasta a la Satokausikalenteri! Kastikkeessa San Marzano tomaatteja ja sesongin vihanneksia yhdessä saksanpähkinöiden kanssa.