Suippopaprikasalaatti aasialaisittain
Luulitko, että raikas ja ruokaisa salaatti on vain kesän herkku? Syksyllä ja talvella kannattaa kokeilla salaattipohjaan makeaa, kotimaista suippopaprikaa, joka kaikessa rapeudessaan ja maukkuudessaan sopii erinomaisesti rouskuvaksi salaattipohjaksi.
Annokset
2
Annokset
2
Aineosat
  • 1pkt Kotimaista suippopaprikaa
  • 80g Riisinuudeleita
  • 100g Herkkusieniä
  • 250g Lohifileetä
  • ripaus Suolaa
  • rouhaisu Mustapippuria
  • 2rkl Soijakastiketta
  • 1 Lime
  • 1tl Hunajaa
Instructions
  1. Kiehauta vesi, lisää riisinuudelit, sammuta levy ja anna nuudeleiden turvota kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Siivuta suippopaprika pituussuunnassa juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Pilko herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
  3. Mausta lohifilee kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu, lisää lohi nahkapuoli alaspäin, anna kypsyä fileen paksuudesta riippuen noin 5 min, käännä ja kypsennä vielä muutama minuutti.
  4. Sekoita kastikkeen raaka-aineet yhteen. Sekoita riisinuudelit suippissiivuihin, lisää herkkusienet ja lohi, mausta kastikkeella ja tarjoile heti.
Lyhyt kuvaus

Tämä salaatti sai inspiraationsa suippopaprikan pitkulaisesta mallista. Ohueksi siivutettuna muoto muistuttaa spagetin aasialaista nuudeli-serkkua.