Tempebowl
Helppotekoinen tempebowl pullistelee herkullisia makuja. Tempen sijaan voit käyttää myös tofua.
Annokset
2annosta
Annokset
2annosta
Aineosat
  • 1pkt tempeä (tai tofua) n. 250g
  • reilusti seesamiöljyä paistamiseen
  • n. 1 dl hoisin-kastiketta
  • 1 kurkku ohuen ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • 2rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2tl Suolaa
  • 1rkl Sokeria
  • 1 kypsä mango
  • 1 Kypsä Avokado
  • 100g edamamepapuja
  • 2annosta keitettyä basmatiriisiä
  • Tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • valkosipulimajoneesia (tarvittaessa vegaanista)
Instructions
  1. Valmista kurkut mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen rasiaan.
  2. Sulje kansi ja hölskytä sekaisin.
  3. Anna marinoitua jääkaapissa, kunnes muut aterian osat ovat valmiita.
  4. Kuutioi tempe.
  5. Kuumenna seesamiöljy pannulla.
  6. Lisää tempe ja paista, kunnes tempe saa kauniin ruskettuneen pinnan.
  7. Jos käytät tofua, kuivaa sen pinta ensin huolella ja paista vasta sitten.
  8. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle hoisin-kastike. Sekoita.
  9. Siirrä syrjään odottamaan.
  10. Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  11. Huuhtele ja valuta siivilässä.
  12. Kuori ja kuutioi mango sekä avokado.
  13. Jaa riisi kahteen kulhoon.
  14. Lisää päälle muut täytteet.
  15. Viimeistele annokset valkosipulimajoneesilla.
Lyhyt kuvaus

Raikas ja ruokaisa tempebowl saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.