Tulinen bataatti-inkiväärikeitto
Inkiväärikeitto, joka syntyy helposti jääkaapin uumeniin unohtuneista aineksista nopeasti ja helposti. Jos aineksia ei löydy jääkaapista, löytyvät ne ainakin lähikaupasta.
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
|
|
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
|
|
Vinkki: Halutessasi voit kuullotusvaiheessa lisätä joukkoon 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää.
1rkl |
punaista chilitahnaa/ tai 1 chili (oman maun mukaan) |
|
- Kuori ja pilko bataatti, sipulit. Kuori ja raasta inkivääri (kuoriminen on helpointa lusikalla). Laita kaikki pilkotut aineet kattilaan ja lisää öljy. Kuullota niitä noin 5 min. Lisää joukkoon chilitahna.
- Lisää joukkoon kasvisliemi ja pidä hellan lämpö päällä niin, että keitto poreilee hieman. Keitä niin kauan, kunnes bataatit ovat kypsiä (n. 15-20 min). Anna bataattien mennä mielummin vähän ylikypsiksi, koska silloin ne on helpompi soseuttaa. Lisää loput mausteet.
- Soseuta keitto. Tarkkaile nesteen määrää, lisää vettä oman maun mukaan riippuen kuinka löysää keittoa haluat. Lisää tuorejuusto. Nauti tuoreiden yrttien kanssa.
|
|
Veera Tuominen |
|
|