Vegaaninen Borsjtj
Borsjtj on punajuuripohjainen keitto, joka usein yhdistetään Itä Eurooppaan ja sitä on monessa eri versiossa. Tämä resepti on täysin vegaaninen, jos tarjoilet keiton esim nokareella vegaanista majoneesia.
Annokset Prep Time
8annosta 20minuuttia
Cook Time
35minuuttia
Annokset Prep Time
8annosta 20minuuttia
Cook Time
35minuuttia
Aineosat
  • 400g Punajuurta
  • 300g Porkkanaa
  • 300g Perunaa
  • 200g palsternakka
  • 1kpl Keltasipuli
  • 1kpl Solovalkosipuli
  • 40g Purjoa
  • 150g Valkokaalia
  • 2kpl Liemikuutiota
  • 3kpl Laakerinlehteä
  • 1/2tl Suolaa
  • Mustapippuria, rouhittua
Tarjoiluun
  • 1-2rkl Etikkaa
  • 10g Persiljaa, tuoretta
  • Vegaaninen majoneesi
Instructions
  1. Kuori juurekset ja leikkaa paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä keltasipuli.
  3. Tee purjoon viilto ja pese se hyvin.
  4. Leikkaa valkokaali suikaleiksi.
  5. Laita kaikki nämä ainekset 2-3 litran kattilaan ja täytä vedellä niin että vihannekset peittyvät.
  6. Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  7. Kiehauta ja anna porista n 30 minuuttia.
Tarjoiluun:
  1. Lisää etikkaa oman maun mukaan, keitossa tulee olla selvä happoisuus.
  2. Hienonna persilja ja lisää myös se keittoon.
  3. Tarjoile nokareella vegaanista majoneesia keittolautasella.
Lyhyt kuvaus

Vegaaninen Borsjtj, one-pot resepti!